2 restavraciji sta bili za kratek čas zaprti zaradi nepravilne porabe vode iz kontaminirane pomorske linije

2 restavraciji sta bili za kratek čas zaprti zaradi nepravilne porabe vode iz kontaminirane pomorske linije

HONOLULU (HawaiiNewsNow) – Dve restavraciji v nakupovalnem središču Moanalu sta bili prejšnji teden za kratek čas zaprti zaradi uporabe vode iz vodovoda, okuženega z mornarico.

Državni zdravstveni uradnik, ki je izdal rdeče plakate, pravi, da o tem vprašanju ni komunikacije med mornarico in ministrstvom za zdravje.

Več velikih poslovnih restavracij v nakupovalnem središču Moanalu je bilo prostovoljno zaprtih.

Toda nekatere manjše restavracije in mamice so še vedno odprte.

Oddelek za varnost hrane Ministrstva za zdravje pravi, da je to v redu, dokler ne uporabljajo vode iz pipe za kuhanje, pitje ali umivanje.

Znaki v nakupovalnem središču Moanalu povsod so, da so restavracije zaprte ali odprte, ker uporabljajo alternativni vir vode.

Toda prejšnji teden je državno ministrstvo za zdravje izdalo rdeče plakate Yummy Korean BBQ in Loco Moco Drive Inn za pomivanje posode z mornarsko vodo iz pipe.

“Tukaj sem samo zato, da obvestim javnost, da so nakupovalno središče Moanalua Mall in številni najemniki morda uporabili to onesnaženo vodo,” je dejal Peter Oshiro, vodja državnega programa za varnost hrane, ki se nahaja na državnem zdravstvenem oddelku, kjer je čista voda nahaja se tudi podružnica.

Kljub nadzoru DOH nad problemom onesnažene vode je Oshiro dejal, da je njegovo osebje hitelo pregledati restavracijo nakupovalnega središča po pomanjkanju informacij ministrstva za mornarico in zdravje.

“Nismo dobili dobrih informacij, kar je pomenilo tudi moj program, zato sem se moral malo ukvarjati s svojim osebjem,” je dejal Oshiro.

Restavracije so se ponovno odprle z zelenimi plakati in uporabljajo ustekleničeno vodo. Tiskovni predstavnik nakupovalnega centra Moanalu pravi, da voda iz pipe ni bila nikoli uporabljena za porabo.

“Odkar se je začela ta onesnaženost vode mornarice, smo si pridno delali, da bi naredili vse, kar je v naši moči, da bi zagotovili, da bodo naši prebivalci nakupovalnega centra Moanalu dobili čisto vodo,” je prejšnji teden zdravstvenim uradnikom povedala generalna direktorica Sheryl Siu.

“Poleg sodelovanja z mornarico pri posodobitvi smo prevzeli nalogo pošiljanja vode iz naše glavne linije v dva različna laboratorija na kopnem,” je dodano v e-pošti.

Kathleen Ho, namestnica direktorja državnega zdravstvenega oddelka, je dejala, da je agencija na široko komunicirala o problemu onesnažene vode.

Pravi, da je bil zdravstveni svet 29. novembra javno objavljen, da 93.000 ljudi na morski črti ne sme piti vode iz pipe.

Mornarica tudi pravi, da je komunicirala.

Lydia Robertson, uradnica za odnose z javnostmi za regijo havajske mornarice, je povedala, da je 4. decembra stopila v stik z nakupovalnim središčem Moanalu, da bi jih opozorila na opozorilo o kontaminaciji.

Avtorske pravice 2022 Hawaii News Now. Vse pravice pridržane.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *