4 pomembne zdravstvene napake, ki se jim morate letos izogniti

4 pomembne zdravstvene napake, ki se jim morate letos izogniti

S povečanjem primerov Omicron obstaja stalna potreba po vzdrževanju optimalne imunosti. Zato je dobro zdravje nedvomno visoko na našem seznamu. Zadnjih nekaj let pandemije nas je naučilo vrednot celostnega zdravja in pomembnosti vrnitve k osnovam, da ostanemo zdravi in ​​srečni. Tu imamo torej zagovornico dobrega počutja in prehransko trenerko Eshanko Wahi, ki vam bo predstavila štiri zdravstvene napake, ki se jim morate izogniti do konca leta 2022.

  1. Izogibajte se neželeni in predelani hrani ter izberite trajnostno prehrano

Pogosto uživanje nezdrave hrane poveča vnos dodatnih maščob, enostavnih ogljikovih hidratov in predelanega sladkorja, ki ima povišano raven sladkorja, ter poveča tveganje za debelost in bolezni srca in ožilja, med drugimi kroničnimi zdravstvenimi težavami. Debelost je posledično imela številne zdravstvene težave, predvsem zato, ker začne zamašiti arterije, s čimer postavlja temelje za slabo zdravje srca. Podobno nezdrava hrana vsebuje visoko raven sladkorja in nima beljakovin in ogljikovih hidratov, ki jih vaše telo potrebuje za izgorevanje tega sladkorja.

To vpliva na vaš metabolizem, kar lahko poslabša sposobnost trebušne slinavke za proizvodnjo insulina. Zdravo leto najlažje začnete tako, da zavestno poskušate svoj krožnik napolniti z več polnovrednimi živili, kot je npr.

  • Zelenjava vseh barv.
  • Očistite beljakovine, kot so meso, jajca, perutnina, leča, stročnice, fižol
  • Oreščki in semena ter viri čistih beljakovin in
  • Osredotočite se na manj predelano hrano (kot so kruh, sir, predelano meso in vnaprej pripravljeni zamrznjeni obroki).
  • Skodelica borovnic za zajtrk, špinačna solata za kosilo, korenje za dojenčke, zelena za prigrizek in pečen brokoli za večerjo je veliko lažje, kot si mislite.
  • Zaužijte več vode in manj sladkih pijač. Poskusite kozarec gazirane vode s kumarami, meto in malo limete za osvežilno poslastico.

Tri do štiri porcije zelenjave na dan so dober cilj.

zdravstvene napake, ki se jim lahko izognete

  1. Zmanjšanje stresa

Pustite vse, če ste pod stresom. Zapiranje čustev bo povzročilo različne zdravstvene težave. Visoke ravni stresa so povezane s šibkim imunskim sistemom, visokim krvnim tlakom, boleznimi srca, pridobivanjem telesne teže in sladkorno boleznijo. Poiščite načine za spopadanje s stresom. Stres lahko zmanjšate tako, da se ukvarjate z dejavnostmi, kot so meditacija, joga, globoko dihanje, vadba, terapija ali karkoli, v čemer uživate, da se ločite od zunanjega sveta in ponovno povežete s seboj.

  1. Izogibajte se preobremenitvi

Vsak teden načrtujte 3,5 ure vadbe. 45 minut, 5-krat na teden bi morali narediti trik. Ne smatrajte to za kazen. Naj postane del vaše vsakdanje rutine. Ne pozabite, da vsak dan ni enak, na primer, če nekega dne ne želite slediti svoji rutini, je to v redu. Poskusite biti dosledni in biti v svoji vsakodnevni rutini.

zdravstvene napake, ki se jim morate izogibati

  1. Izogibajte se nepravilnim navadam spanja

Mnogi od nas so se navadili uporabljati elektronske naprave pred spanjem, kar povzroča izgubo spanca. Vaši možgani in telesni sistemi ne bodo delovali normalno, če ne boste dovolj spali, kar ima resne zdravstvene posledice in zmanjšuje kakovost vašega življenja. Pogosto se raje družimo s prespanim, ker je prezaposlenost v naši družbi postala znak časti. Zaradi pomanjkanja spanja in prekomernega vnosa kofeina svoje telo potiskamo do skrajnosti, kar vodi v tesnobo in oslabljen imunski sistem.

zdravstvene napake, da pobegnejo

Posledično moramo za optimalno delovanje našega telesa zagotoviti 7-8 ur kakovostnega spanca vsak dan. Prav tako naj bo na soncu vsaj 1 uro na dan.

Preberite tudi: 7 nasvetov za zdravo in srečno staranje

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *