5 stvari, ki jih morate vedeti 2. januarja 2022: Začnite teden pametno: Covid-19, Severna Koreja, Betty White, Capitol Rebellion, Nova Mehika

5 stvari, ki jih morate vedeti 2. januarja 2022: Začnite teden pametno: Covid-19, Severna Koreja, Betty White, Capitol Rebellion, Nova Mehika
• Severnokorejski voditelj Kim Jong Un je v svojem govoru ob koncu leta priznal »problem s hrano« v umaknjeni državi.
• In seveda je svet pozdravil leto 2022 s pričakovanjem, tesnobo in vsakim čustvom vmes.

Teden pred nami

ponedeljek

Ameriški senat se po premoru ponovno sestane. Pred novembrskimi osrednjimi volitvami bo za zakonodajalce naporno leto, veliko poudarka pa bo na domačih prednostnih nalogah, kot sta zakonodaja o volilnih pravicah in zakon o boljšem okrevanju.
Poglej v nebo! Meteorski dež Quadrantid, ki je vedno prvi v letu, bo dosegel vrh v ponedeljek zgodaj in se nadaljeval do torka.

sreda

Senatni odbor za pravila in administracijo bo imel zaslišanje o nadzoru ameriške policije na Kapitolu po lanskem napadu na Kapitol. Pričakuje se, da bodo nastopili vodja ameriške kapitolske policije Thomas Manger in druge priče.

četrtek

ZDA praznujejo leto dni od vstaje na Kapitolu, ki je predstavljala oprijemljivo grožnjo ameriški demokraciji in povzročila leto preiskav, vprašanj in političnega sovražnosti. Trenutno je bil odbor predstavniškega doma, ki preiskuje napad, vpleten v bitko z nekdanjim predsednikom Donaldom Trumpom, ki je spodbujal izgrednike in podpiral neresnice, ki so vodile v nasilje.

V četrtek je tudi krščansko praznovanje Bogojavljenja.

petek

Trije moški, ki so bili obsojeni za umor Ahmauda Arberyja leta 2020, se bodo pojavili na obsodbi na istem sodišču v Gruziji, kjer so jim sodili. Travis McMichael, njegov oče Gregory McMichael in njun sosed William “Roddie” Bryan Jr. soočeni z možnostjo dosmrtnega zapora.

V petek je tudi pravoslavno praznovanje božiča.

Želite še 5 stvari?

Ta konec tedna v nedeljski izdaji Podcasta 5 Things se pogovarjamo z Manujem Raju in Elle Reeve iz CNN, ki pregledata svoje izkušnje, ki pokrivajo vstajo 6. januarja, ko se Washington pripravlja na obeležitev letošnje enoletnice. Poslušajte tukaj!

Fotografije tedna

Kuščarja, oblečenega v božični klobuk, na božič objame njegov lastnik v Bangkoku na Tajskem. Tukaj si oglejte druge ganljive, fascinantne in miselne slike iz preteklega tedna, ki so jih pripravile fotografije CNN.

Kaj se zgodi na zabavi

Prikazuje leto 2022

To je novo leto televizije! In nekateri stari favoriti se s starostjo izboljšajo. “American Idol” in “The Bachelor” sta letos dosegla velikih 2-0, pa tudi več oddaj, ki so se že zdavnaj končale, a so še vedno priljubljene oboževalci v sindikatih in na platformah za pretakanje. Oh, in obstaja še nekaj odličnih televizijskih rojstnih dni, zaradi katerih se boste počutili še posebej starodavne. (“Na zdravje” je zdaj KOLIKO STAR?!)

Kaj se dogaja v športu

Sezona sklede se nadaljuje

Ja, vsi se veselijo državnega prvenstva v končnici za študentski nogomet 11. januarja, a najprej je več žog za ogled! (ob predpostavki, da včeraj niste bili siti).

V torek, 4. januarja, bo Kansas State igral proti LSU v Texas Bowlu

V soboto, 8. januarja, se bosta država Severna Dakota in Montana srečali na prvenstveni tekmi FCS.

Čas za kviz!

Preden se potopimo v leto 2022, si oglejmo nekaj dobrih stvari, ki so se zgodile v letu 2021. Vzemite CNN-ovo razburljivo leto v kvizu za pregled novic in začnite leto pozitivno!

Igraj me

Lahko greste na razdaljo!

Poslušaj, svoje možgane sem naredil v navdihujočo pesem, ki nas bo popeljala v novo leto. In iz nekega razloga je “Go the Distance” iz Disneyjevega “Herculesa” (v izvedbi Michaela Boltona, seveda) tisto, kar je ušlo. Obrnite kolo v desno in pustite, da vas prevzame. Veš, da želiš. (Kliknite tukaj za sprostitev)

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *