6 trikov, ki vam bodo pomagali ugotoviti, ali je hrana izginila, ne da bi jo okusili

6 trikov, ki vam bodo pomagali ugotoviti, ali je hrana izginila, ne da bi jo okusili

Kako pogosto v umivalnik zlijete neporabljeno mleko, zavržete mleto zelenjavo in mehko sadje? Odgovor je verjetno prepogosto.

Po podatkih okoljske dobrodelne organizacije WRAP v Združenem kraljestvu letno zavržemo 6,6 milijona ton odpadne hrane iz gospodinjstev in skoraj tri četrtine tega bi lahko pojedli.

Veriga supermarketov Morrisons je napovedala novo politiko, ki bo pomagala rešiti težavo. Od konca januarja bo trgovec na drobno zamenjal datume »uporabnosti« z datumi »uporabnosti« na 90 % mleka lastne blagovne znamke in kupce spodbudil, da s »testom zavohanja« preverijo kakovost, preden ga zaužijejo.

Kisla aroma ali koagulirana konsistenca je znak, da je mleko pokvarjeno, pravijo v trgovinah, tiskovni predstavnik Agencije za standarde hrane (FSA) pa je potrdil, da je oznaka “najboljše od” z mlekom v redu.

Poleg mleka ob strani bi lahko vsi naredili več za reševanje problema zavržene hrane – hkrati pa prihranili denar za tedenski račun za nakupovanje.

Na splošno se oznake »uporablja do« uporabljajo za varnostne namene, medtem ko oznake »najboljše do« označujejo, kdaj bi se kakovost hrane lahko poslabšala.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *