Brass Tap spodbuja rast s povečano franšizno ponudbo

Brass Tap spodbuja rast s povečano franšizno ponudbo

“Ekonomija na ravni enot je zelo močna,” pravi Elliott. »Tudi v tem inflacijskem okolju, kljub vsemu, kar se dogaja, da nekako dvigne marže v naši industriji, način, kako je Brass Tap zgrajen, še vedno ustvarja vodilno gospodarstvo na ravni enote. In tako je postalo znano o teh stvareh, ki po mojem mnenju ustvarjajo veliko tega novega zanimanja za blagovno znamko.”

Elliott, skoraj 40-letni veteran v industriji, je tudi izvršni direktor sestrskega koncepta Beef O’Brady, čeprav se dobro razlikujeta. Kjer je Beef O’Brady’s označena kot družinska športna restavracija, se Brass Tap zanaša na svoj alkoholni program, ki vključuje več kot 40 točenih piv in 300 steklenic. Pravzaprav so prve tri lokacije blagovne znamke odprte brez kuhinje ali menija.

Elliott del svoje trenutne rasti dolguje “povpraševanju po COVID-19”, vendar je težko ugotoviti, v kolikšni meri je to res. Za jasnejšo sliko izvršni direktor opozori na najnovejšo različico menija Brass Tapa – uvod, ki se je začel pred skoraj dvema letoma, ko je pandemija prvič prispela v Združene države.

Od takrat se je njegova kulinarična usmeritev skozi leta razvijala, zadnji cilj pa je bil dvig kakovosti nad tisto, kar velja za hrano v barih. Za dosego tega cilja je koncept vključeval svetovalnega kuharja Jasona Brumme, ki je imel izkušnje v segmentu vrhunskih barov. Veteran panoge je imel nalogo izboljšati kakovost in predstavitev, razširiti kategorijo skupnih vsebin in zapolniti vrzeli v meniju. Brumm je moral te zahteve uravnotežiti z zmanjšanjem novih SKU-jev in čim enostavnejšim izvajanjem.

Rezultat tega miselnega procesa vključuje mesni zrezek nachos, kozice Boom Boom, pečeno bivolje cvetačo, brokoli, sir na žaru s prsmi, tacos s prekajenimi prsmi, južno solato in korejski svinjski sendvič na žaru. Od uvedbe novega jedilnika se je prodajna ponudba hrane povečala za 3 odstotne točke na 42 odstotkov, alkohol pa je upadel z 61 na 58 odstotkov.

Elliott pravi, da so številni izdelki podobni izdelki, vendar z izboljšanimi beljakovinami ali drugačno omako.

“Čeprav je Brass Tap craft pivski bar, smo želeli, da sta hrana in jedilnik na ravni, kjer boste videli, da bodo potrošniki v nekem trenutku vstopili samo zaradi hrane, ne glede na to, ali nameravajo piti ali ne, pridejo, ker je bila hrana dobra dovolj, da jih prinesem.” pravi Elliott. “V bistvu, odkar smo uvedli ta jedilnik, ki temelji na naši rasti in naši prodaji hrane kot skupnem odstotku prodaje, mislim, da smo to dosegli.”

Med uvedbo novega menija s hrano je Brass Tap vključeval tudi nov program za malico, idejo, ki je prišla od prejemnika franšize Houston. Elliott pojasnjuje, da je operater odprl enoto, ki ni izpolnila pričakovanj, vendar je njegovo vrnitev pospešila s triurnim programom malice ob koncu tedna.

Prodaja ob koncu tedna se je potrojila in to je pritegnilo pozornost vodstva Brass Tap. Ekipa je odpotovala v Houston, opazovala nov del dneva in koncept vrnila na sedež. Po izpopolnjevanju programa in razvoju učnih gradiv je veriga začela zagnati celoten sistem v drugem četrtletju 2021.

Sredi oktobra je malicalo 40 odstotkov podjetij. V tej skupini se je prodaja povečala v povprečju za 13 odstotkov. Nekateri od pomembnih predmetov vključujejo mimoze, sangrije, vaflje, piškote, burgerje in burito.

“To je zelo močan program,” pravi Elliott. »Ko bomo rešili kadrovske težave, s katerimi se sooča panoga, mislim, da bodo vsi začeli s tem programom. Res je naredil pomembno razliko v trgovinah, ki so to storile.”

Več krogov inovacij pritegne pozornost operaterjev po vsej državi. Elliott pričakuje, da bo Brass Tap leta 2022 prodal 30 do 35 franšiz in odprl od 12 do 15 novih trgovin, kar je po njegovem prepričanju, da lahko veriga ohrani še več, če se bodo dobavne verige začele normalizirati.

Elliott pravi, da je Brass Tap popolnoma osredotočen na rast franšizne skupnosti in podporo lastnikom. Veriga ima samo dve trgovini, ki jo vodi podjetje, od katerih je ena odprta leta 2020 kot prototipni model za potencialne franšizojemalce, ki jih lahko obiščejo, ko je blagovna znamka odprta. Trgovina ima 3200 kvadratnih metrov in ima dovolj prostora za 120 sedežev, kuhinjo polne velikosti in steno znamke s 60 stenami. Je skupaj z zunanjim dvoriščem od 800 do 1000 kvadratnih metrov. Model proizvaja tudi severno od 750 $ prodaje na kvadratni čevelj.

Generalni direktor kot ključne rastoče trge navaja Dallas, Houston, Virginijo, Maryland in New Jersey. Veliko zanimanje prihaja tudi iz nenasičene Kalifornije. Golden State se je izkazal za dobičkonosnega; Spomladi 2021 je Brass Tap v Modestu v Kaliforniji v prvem tednu potegnil 79.000 $, kar je nov rekord podjetja. Restavracija je bila dokončana januarja lani, vendar je bila preložena za tri mesece zaradi COVID-a, kar je enoti koristilo zaradi kopičenja povpraševanja, pravi Elliott. Dodaja, da je trgovina pozicionirana na ugodni lokaciji brez večje konkurence in da jo vodijo prejemniki franšize “A-plus”.

»Imate odlično franšizo, imate odlično lokacijo na trgu in nimate ničesar, kar bi lahko neposredno konkuriralo vam; Mislim, da vas to resnično pripravi za uspeh, «pravi Elliott. “To lahko ponovimo – upajmo – večkrat.”

Letos Elliott napoveduje, da bo veriga pri AUV dosegla 1,5 milijona dolarjev brez primere, dokler bo blagovna znamka še naprej sodelovala na tekmovanjih, izbirala ugledne lastnike franšiz in debitirala v dobičkonosnih maloprodajnih območjih.

“Precej smo samozavestni,” pravi Elliott. »Odlično se počutimo glede tega, kje je blagovna znamka. Nedavni nastop … izstop iz COVID-a nam je res dal veliko zaupanja, da ima ta blagovna znamka veliko rast. Trenutno smo v 15 državah in deluje povsod.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *