Chicken Seven streže korejskega ocvrtega piščanca in prigrizke v stilu ulične hrane v South St. Louis | Hrana

Chicken Seven streže korejskega ocvrtega piščanca in prigrizke v stilu ulične hrane v South St.  Louis |  Hrana

Zgodba in fotografije Mabel Suen

Korejski ocvrt piščanec je lani poleti prispel v južni St. Louisu z odprtjem v soseski Holly Hills v tem okrožju Chicken Seven, ki vključuje hrustljavo ocvrto piščanca in korejske ulične prigrizke.

Preprosto restavracijo nudita dva moža in žene, Sean Lee in Eric Park, ki vodita vsakodnevne operacije v sodelovanju s solastnikom Victorjem Youngom iz Wudon Premium Korean BBQ v West St. Louisu. Louis in BoB.Q iz University Cityja. Par je v St. Louis je naletel na San Antonio v Teksasu, kjer je Lee delal kot kuhar sušija.

Lee in Park skupaj s Chicken Seven v samostojni stavbi na približno 1600 kvadratnih metrih upata, da bosta na tem območju predstavila korejskega ocvrtega piščanca, bodisi brez omake bodisi z eno od šestih različnih omak (od tod tudi ime obrata). Po obisku priljubljenih newyorških restavracij, medtem ko je tam živel, je duo razvil lastne recepte za hrustljavo piščanca brez kosti, palčke in krila ter piščančje prsi, obložene z rižem Krispies.


Kot pravi Park, so palčke marinirane v 10 začimbah, svojo značilno hrustljavost pa dobijo iz tankega testa, narejenega na osnovi moke in koruznega škroba, ter časa cvrtja od 20 do 25 minut. Piščanca nato postrežemo “original” (tj. brez omake) ali pa ga premažemo z omako po želji stranke: sojin česen, pekoči sojin česen, njam njam (oki steakhouse omaka, ki jo pogosto pripisujejo Japoncem), sveža paprika, česen, česen z medom in bivol.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *