CJ želi voditi na svetovnem trgu mikrobiomov

CJ želi voditi na svetovnem trgu mikrobiomovZ leve: izvršni direktor CJ CheilJedanga Choi Eun-seok, izvršni direktor CJ Bioscience Chun Jong-sik in Hwang Yun-il, vodja bioloških podjetij pri CJ CheilJedangu (CJ CheilJedang)

CJ Bioscience, biotehnološka hčerinska družba CJ CheilJedanga, je bila uradno ustanovljena s ciljem, da postane svetovni vodja v sektorju mikrobioma, je v sredo sporočil korejski živilski gigant.

Ustanovitev biotehnološkega podjetja je del prejšnje obljube predsednika skupine CJ Leeja Jay-hyuna o krepitvi wellness poslovanja skupine, enega od štirih gonilnikov rasti, ki jih je obljubil, da bo gojil v prihodnosti.

CJ Bioscience je v torek pripravil inavguracijsko slovesnost s ključnimi vodstvenimi osebnostmi, vključno z izvršnim direktorjem CJ CheilJedanga Choi Eun-seokom in izvršnim direktorjem CJ Bioscience Chun Jong-sik.

“Današnji dan si bomo zapomnili kot odličen začetek, ki lahko prispeva k človeštvu po vsem svetu zunaj Južne Koreje pri zdravljenju in preprečevanju neozdravljivih bolezni,” je dejal Chun med inavguracijsko slovesnostjo.

“Do leta 2025 bomo skočili v ‘globalno mikrobiomsko podjetje številka 1’ z 10 cevovodi in dvema licencama.”

Choi je pozval k zagotavljanju znanj, ki so daleč pred konkurenco, da bi vzpostavili zgodnje temelje za inovativno rast, pri čemer je opozoril, da je srednjeročna vizija skupine zdaj v polnem zamahu.

Da bi dosegel svoj cilj, da postane vodilno svetovno podjetje za mikrobiome, je CJ Bioscience postavil tri strategije.

Prvi načrt je imeti napredne raziskovalne in razvojne zmogljivosti z bio-digitalnimi platformami z zagotavljanjem globalnih podatkov o mikrobiomu in razširjanjem kohortnih študij. Cilj druge strategije je pospešiti razvoj novega zdravila na podlagi krajših obdobij odkrivanja in višjih stopenj uspešnosti kliničnih preskušanj z naprednimi platformami za nove materiale zdravil v sektorju mikrobioma.

Najnovejši načrt se osredotoča na širitev novih podjetij na globalno prizorišče. Podjetje bo razširilo svoj sektor zaporedja naslednje generacije in okrepilo svoje poslovanje na naslednjih področjih: genomska diagnoza, razvoj pogodbe in proizvodnja ter personalizirana zdrava hrana.

“V naslednjih dveh do treh letih se bomo zavzemali za naša nova zdravila za zdravljenje raka in avtoimunskih bolezni, da bi začeli prvo fazo kliničnega preskušanja ameriške uprave za hrano in zdravila in pridobili licence s skupnimi raziskavami z velikimi svetovnimi farmacevtskimi podjetji,” je dejal. izvršni direktor CJ Bioscience.

“Tehnologija bioplatforme, ki temelji na mikrobiomu, bo imela velik vpliv na medicinski in zdravstveni sektor in postala nov svetovni uspeh, kot so imunoterapija raka ali cepiva mRNA.”

“mikrobiom”, ki se uporablja v različnih panogah, vključno z zdravjem, hrano, živinorejo in okoljem, je izraz, ki združuje “mikrob” in “biom” za označevanje vseh mikroorganizmov in njihovih genov.

Po podatkih svetovne svetovalne družbe Frost and Sullivan je svetovni trg mikrobiomov v letu 2019 ocenjen na 80 milijard dolarjev (96 bilijonov von), leta 2023 pa naj bi narasel na 110 milijard dolarjev z letno povprečno stopnjo rasti 6 odstotkov.

Korejska vlada je prejšnji mesec napovedala, da bo v naslednjih 10 letih vbrizgala več kot 1 bilijon von, da bi okrepila mikrobiomski sektor v državi.

Avtor Kan Hyeong-woo (hwkan@heraldcorp.com)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *