FERN’s Friday Feed: Ali se lahko pogovorim z riževim sommelierjem?

FERN's Friday Feed: Ali se lahko pogovorim z riževim sommelierjem?

Dobrodošli v FERN’s Friday Feed (#FFF), kjer delimo zgodbe iz tega tedna, zaradi katerih smo se ustavili in razmislili.


Iskanje najboljšega riža na svetu

Okusi

“[T]Koncept, da se človeškemu okusu lahko zaupa, da oceni in razvrsti serije navadnega belega riža, kot je kava z enim poreklom ali šampanjec za pridelavo, ima privržence na Japonskem, «piše ​​Kenji Hall. »Nacionalni časopisi, revije o življenjskem slogu, spletna mesta o hrani, radijske oddaje, dnevne televizijske oddaje – ne manjka natisnjenih strani in oddaj, polnih podrobnih komentarjev » riževega sommelierja » o tem, katere vrste so boljše za lahek zajtrk kot fermentirana soja in alge ali kot ocvrt riž za večerjo. Poleg tega trgovci na drobno, certificirani kot ‘mojstri riža s petimi zvezdicami’, dokazujejo svoje strokovno znanje s svojimi posebnimi notranjimi mešanicami in tabelami okusov.


Mehiška pšenična polja imajo težave s smejalnim plinom

Washington Post

”[S]Znanstveniki, ki so to dolino preučevali desetletja, vedo, da se v teh natančnih trenutkih in pogojih – ko se voda pomeša z dušikovim gnojilom in v zemlji ni rastlin, ki bi to absorbirale – v ozračje izpustijo ogromne količine plina dušikovega oksida, piše Joshua. Partlow in Chris. “Ko prispeva k podnebnim spremembam, dušikov oksid ostaja skrivnosten negativen, grobo izmerjen in manj raziskan kot ogljikov dioksid in drugi toplogredni plini. Vendar je povzročil 6,5 odstotka trenutnega segrevanja na svetu in njegova koncentracija v ozračju je hitro raste.”


Zakaj so kitajske restavracije postale božični temelj – in ne samo za Jude

LAist

Tradicija verjetno izvira iz Manhattna, kjer so se judovski in kitajski priseljenci zbirali v soseskah, ki so si blizu, «piše ​​Fiona Chandra. »Poleg tega so kitajske restavracije običajno odprte vse dni v letu, pekel, praznike. Karkoli je sprva privabilo obiskovalce v kitajske restavracije na božič, so postale priljubljena destinacija za praznične pogostitve na obeh obalah in povsod vmes.«


Tako za bogate kot za revne je praznik veselje

New York Times

»Ukoreninjeni ameriški zakonodajalci, ki želijo prepovedati uporabo bonov za hrano za nakup nezdrave hrane, so del dolge linije, ki sega vse do viktorijanskih delavskih hiš, ki so poskrbele, da hrana nikoli ni dovolj privlačna, da bi spodbudila lenobo,« piše Abhijit Banerjee. »Užitek ob jedi, da ne omenjam kuhanja, v tej zgodbi nima mesta. In ideja, da bi zaposleni vedeli, kaj je dobro zanje, če bi samo iskali več hrane kot gorivo, je strašno omejen pogled na prehranjevalne izkušnje večine ljudi. Kot ve vsak, ki je bil reven ali je preživel čas z revnimi, je jesti nekaj posebnega vir velikega navdušenja. Tako kot je za vse.”


Kako lahko akvakultura in ohranjanje živita sobivata

High Country News

“Samooklicani genetski piflar, [Stuart] Thomasa so obtožili, da je za družbo Swinomish Shellfish Company oživljal ostrigo Olympia, «piše ​​Sarah Sax. »Anglež je leta delal v komercialni industriji školjk v Washingtonu, preden se je pridružil podjetju v lasti indijanske plemenske skupnosti Swinomish. Zdaj deluje v skladu z drugačnimi pravili, z eno samo glavno direktivo: Ne zavajaj se z romunskimi travnatimi gredicami.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *