Ingver je ključ do pogostih zimskih bolezni, pravi slavni nutricionist Nmami Agarwal

Ginger Is The Key To Common Winter Diseases, Says Celeb Nutritionist Nmami Agarwal

Ingver lahko pomaga pri boju proti številnim pogostim zimskim boleznim, pravi nutricionist Nmami Agarwal. Vedite, da obstaja veliko prednosti

Ingver je močno zdravilo za navadno gripo

Zima je čas prijetne hrane in toplih druženj. Je pa tudi sezona gripe in prehladov. Mnogi ljudje ta vidik pogosto spregledajo in se potopijo v sezono z neprevidnimi prehranjevalnimi navadami in lenobnimi življenjskimi rutinami. Pomembno pa je, da se zaščitite pred pogostimi boleznimi, ki prevladujejo pozimi. Pravzaprav je prehlad in gripo mogoče zlahka zdraviti. Vse, kar potrebujete, je ustrezno poznavanje domačih zdravil. Ingver je močno zdravilo za navadno gripo, ki prevladuje v hladnih mesecih. Nutricionist Nmami Agarwal predlaga, da imate ingver pri roki pozimi.

Nmami je v videu spregovorila o prednostih ingverja. Povedala je, da protivnetne in protimikrobne lastnosti ingverja pomagajo pri obvladovanju vnetja v telesu. Prav tako pomaga krepiti imuniteto, kar omogoča telesu, da se bori proti okužbam.

Ni strogih pravil, kako jesti ingver, da bi kar najbolje izkoristili. Medtem ko ga nekateri raje jedo surovega, ga drugi skuhajo s svojim čajem ali ga namočijo in pijejo ingverjevo vodo. Kisle kumarice, zelenjava in juhe so drugi načini, kako izkoristiti ingver.

Poiščite video tukaj:

Nmami Agarwal nas obvešča o različnih vrstah zdravstvenih vdorov na družbenih medijih. Pred tem je delila nasvete, kako se počutiti manj napihnjene po obilnih obrokih med počitnicami. Njeni predlogi so vključevali seznam živil za ta namen. Priporočila je vodo z ingverjem in cimetom, vodo s semeni komarčka, sadje in skuto. Več o tem preberite tukaj.

Počitniški čas nas je poskrbel tudi za pridobivanje teže. Nmami Agarwal je bila pripravljena s svojim nasvetom, da se med slovesnostjo izogne ​​neželenemu pridobivanju telesne teže. Bolj kot o prehranjevalnih navadah je spregovorila o krivdi, ki je nastala zaradi prenajedanja. Občutek krivde lahko vpliva na hormone v našem telesu. Lahko poveča stresne hormone in lahko poveča apetit. To bi na koncu privedlo do povečanja telesne mase. Če želite izvedeti, kaj je imel Nmami povedati, kliknite tukaj.

Vedno se lahko prepustimo praznični zabavi. Toda poznavanje nekaterih zdravil in načinov, kako odpraviti škodo, ki jo povzroča pitje, nam lahko na dolgi rok vedno pomaga.

Izjava o omejitvi odgovornosti: Mnenja, izražena v tem članku, so osebna mnenja avtorjev. NDTV ne odgovarja za točnost, popolnost, ustreznost ali veljavnost kakršnih koli informacij v tem članku. Vse informacije so podane kot so. Informacije, dejstva ali mnenja, ki se pojavljajo v članku, ne odražajo stališč NDTV in NDTV zanje ne prevzema nikakršne odgovornosti.

DoctorNDTV je na enem mestu za vse vaše zdravstvene potrebe, ki ponuja najbolj verodostojne zdravstvene informacije, zdravstvene novice in nasvete s strokovnimi nasveti o zdravem življenju, načrti prehrane, informativnih videoposnetkih itd. Dobite lahko najbolj ustrezne in natančne informacije, ki jih potrebujete. zdravstvene težave, kot so sladkorna bolezen, rak, nosečnost, HIV in AIDS, izguba teže in številne druge življenjske bolezni. Imamo skupino več kot 350 strokovnjakov, ki nam pomagajo razvijati vsebino s svojimi dragocenimi prispevki in nam prinašajo najnovejše v svetu zdravstvenega varstva.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *