Izvršni kulinarični vodja Soul za Soul Gu Jin Kwang

Izvršni kulinarični vodja Soul za Soul Gu Jin Kwang

Hongkong se ponaša z eno najbolj dinamičnih gastronomskih prizorov na planetu, polno množice kuharjev in brbončic. V naši rubriki Cheat Day osvetlimo nekatere igralce v kuhinji in za šankom ter se med prostimi dnevi poglobimo v njihove osebne favorite. Ta teden se pogovarjamo s kuharjem Gu Jin Kwangom od Soil to Soul.

Soil to Soul je svoj koncept postavil na podlagi vegetarijanske korejske tempeljske hrane. Izvršni kulinarični vodja Soil to Soul, kuhar Gu, pripravlja okusen tradicionalni korejski popoldanski čajni set – “Onkraj veganske zime” – po navdihu njegovega časa učenja tempeljske kulture hrane pri slavni sestri WooKwan v Koreji.

Chef Gu Jin Kwang, ki stoji za jedjo Soil to Soul, je dejavno vključen v kulinarično industrijo v različnih mestih in kulturah, da bi združil svež način doživljanja vegetarijanskih obrokov. Kuharski kuhar Gu zbira svoje kulinarično znanje kot glavni kuhar v Združenem kraljestvu in Koreji in je specializiran za fermentacijo in mariniranje sezonske zelenjave v omakah v korejskem slogu, ki jih je ustvaril sam. Potem ko je med bivanjem v Koreji spoznal budistično nuno, je od nje prevzel vegetarijansko kulinarično kulturo templja in jo vključil v pripravo jedi za Soil to Soul.

Zgovoren popoldanski čajni set je tematsko meniško obedovanje, s prepoznavnimi najljubšimi jedmi in čisto novo kreacijo, postreženo na dvoslojni leseni škatli s tradicionalnim korejskim zeliščnim čajem.

Nam lahko poveste o svoji poti kot kuhar?

razburljivo. Delal sem v različnih državah in mestih; izkušnja dela v različnih kulturah je neverjetna in jo obogatijo kuharske tehnike. Prinaša tudi edinstven preobrat v jedi, ki jih ustvarjam.

Preden sem začel svojo kariero pri Soil to Soul, sem se leta učil o tempeljski hrani v Koreji in sem treniral pri sestri WooKwan. Izkušnja je bila nepozabna in mi je dala priložnost izvedeti več o navdihujoči kulturi in verovanju v tempeljsko hrano.

Kateri je najboljši strokovni nasvet, ki ste ga prejeli?

Bodite odprtega duha, vedno ostanite radovedni.

Pred Hongkongom ste delali kot glavni kuhar v Koreji in Veliki Britaniji. Kaj vam je pri delu v vsakem od teh kulinaričnih prizorov najbolj všeč?

V Združenem kraljestvu me je učil francoski kuhar z Michelinovo zvezdico in bil sem izpostavljen številnim zahodnjaškim sestavinam, kot so tartufi, ki jih v Koreji še nikoli nisem okusil, kar je spodbudilo mojo ustvarjalnost pri vključevanju zahodne kulture hrane v tradicionalno korejsko hrano.

Po vrnitvi v Korejo mi je pridobitev »Master of Temple Food« omogočila poglobljeno raziskovanje, kako fermentacijski procesi dodajajo okus različnim sestavinam, na primer Kimchiju.

Ali običajno kuhate, ko ste doma? Nekaj ​​posebnih in preprostih jedi za kuhanje?

Ja, vsak dan kuham za svojo družino.

Glede jedi, ki so enostavne za pripravo, vam priporočam, da kupite kos trebuščka in ga marinirate s sojino pasto, dušite eno uro, nato pa postavite v hladilnik. Kadarkoli ga želite pojesti, ga preprosto narežite na koščke in kuhajte nekaj minut, odvisno od velikosti svinjine. odlično se ujema s Kimčijem in Yang Ajjijem (korejske kumarice).

Katere so jedi/jedi z vašim podpisom?

  • Kraljevska gobova juha: tolažilni zimski grelnik iz belih gob, vključno s smrečico, jurčki in girolo.
  • Korejski pesni cmoki: brezglutenski cmoki iz tankih rezin pese kot ovoj za cmoke, ki jih običajno uživamo pozimi, ko je redkvica najboljša v sezoni.
  • Sladke in začinjene različne gobe z različno zelenjavo: v edinstveni domači korejski omaki 5-10 let.

Številne jedi v korejski kulturi so posebej zasnovane / navdihnjene z mesom ali morskimi sadeži. Ali so bili pri zamenjavi sestavin in načinov priprave za pridelavo vegetarijanskega jedilnika kakšni izzivi?

Eden od izzivov je nabava sestavin – ker je večina zelenjave sezonske, moramo sestavine jedi prilagoditi, ko izbranih sestavin ni na voljo.

Da, tudi dojemanje korejske ali vegetarijanske hrane je velik izziv, zato upam, da bom naše goste presenetil z naravnimi okusi sestavin, ki bodo odražale splošno kulinarično disciplino templja.

Čas je za goljufanje! Katerih je vaših pet najljubših jedi/pijač v hongkonških restavracijah ali barih?

Rad hodim na dai pai dong, ker mislim, da je to zelo hongkonška kulinarika in res uživam v vibracijah tam. The Wok Hej je tudi zelo izrazit.

Moje najljubše jedi dai pai dong so Ocvrti lignji s soljo in poprom, Pečen svinjski trebuh, Pečen hrustljav golob, Pečeni raki s česnom in čili omako in Ocvrta svinjska čreva.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *