Glas daje Amazon Polly

Korejski vodja hrane in pijač Yangyoo namerava predstaviti svojo novo linijo veganskih sirov, saj želi podjetje, ki temelji na velikih podatkih, povečati svojo prisotnost v rastlinskem prostoru. Medtem severnoameriški gigant brez mlečnih izdelkov Daiya Foods objavlja partnerstvo pri prodaji in distribuciji v Južni Koreji po partnerstvu s Hyundai Green Food.

Yangyoo iz Seula bo svoj veganski sir prvič predstavil na CES 2022 – enem najvplivnejših tehnoloških dogodkov na svetu. Linijo veganskih sirov, ki jo je razvilo podjetje Armored Fresh, njegova podružnica v ZDA, so razvili s fermentacijo rastlinskih beljakovin in vsebuje šest vrst, vključno s kamembertom in burrato.

Yangyoo veganska paleta sira
© Yangyoo

Daiya Foods je medtem delil podrobnosti o novem partnerstvu s Hyundai Green Food, da bi zadovoljil vse večji apetit po rastlinski hrani v Južni Koreji. V skladu z novim sporazumom bo Hyundai Green Food vodil prodajo in distribucijo Daiyine linije sira brez mleka v 15 formatih, pa tudi Daiyinih rastlinskih obrokov, kot so pica, burrito in zamrznjene sladice.

Alt protein v Južni Koreji

Čeprav se trg alt beljakovin v Južni Koreji še razvija, je v zadnjem času naredil velik napredek, zlasti na področju biotehnologije. Južnokorejsko biotehnološko podjetje Advanced Protein Technologies je pred kratkim zagotovilo 15 milijonov evrov sredstev iz francoskih velikanskih sestavin Roquette, medtem ko je seulska družba CellMEAT pred kratkim napovedala 4,5 milijona dolarjev financiranja za svoj medij celične kulture brez fetalnega govejega seruma.

Glede na študijo Korejske vegetarijanske unije iz leta 2020 je v Južni Koreji približno 500.000 strogih veganov in približno 1,5 milijona ljudi, ki sledijo podobni rastlinski prehrani, in kar 10 milijonov fleksitarcev v državi.