Kako spodbujati zdravo prehrano v šolah

Kako spodbujati zdravo prehrano v šolah

Kako spodbujati zdravo prehrano v šolah

V preteklosti so šole študentom zagotavljale vire hrane prek programov zajtrka, prodajnih avtomatov in kavarn. Vendar pa mnoge od teh izbir niso bile zelo zdrave, kar je privedlo do slabih prehranjevalnih navad in slabe izbire hrane. Otroke je treba ustrezno poučiti o dobri izbiri hrane in o tem, kako pravilno hraniti svoje telo. Mnogi učitelji so odprti za učenje, kako spodbujati zdravo prehrano v šolah, vendar pogosto nimajo pravih orodij za tovrstno izobraževanje.

Ponudite boljšo izbiro

Starši se pogosto soočajo z omejitvami zdrave prehrane, ki vključujejo čas priprave in stroške kakovostnejše hrane. Šole lahko podpirajo potrebe otrok tako, da ponujajo zdrave možnosti. Številni šolski okoliši so odprti za samoizobraževanje in ponujajo ustrezno prehrano, tudi če to pomeni zamenjavo nekaterih živil, ki jih ponujajo učencem, v prodajnih avtomatih ali kavarnah. Šole lahko na primer gazirane pijače nadomestijo s sadnimi ali zelenjavnimi sokovi. Soda je polna predelanih sladkorjev in drugih nezdravih sestavin. Sok pa je možnost za kakovostno prehrano. Svež sok lahko okrepi imunski sistem in lahko celo zmanjša tveganje za raka, hkrati pa odstranjuje toksine iz telesa.

Ponovno pomislite na spodbude za nezdravo hrano

Otroci niso samodejno programirani za uživanje nezdrave hrane; to je nekaj, česar se naučijo na poti. Učitelji lahko učencem podelijo neprehrambene nagrade kot priznanje za njihove dosežke, namesto da bi jim ponudili sladkarije ali druge nehranljive izdelke. Zagotavljanje nalepk, pisane namizne posode ali manjših privilegijev v razredu so odličen način za nagrajevanje učencev brez spodbujanja nezdravih prehranjevalnih navad.

Delo s starši

Ko se skupnost kot celota približa konceptu, kako spodbujati zdravo prehrano v šolah, lahko učitelji in starši sodelujejo pri zagotavljanju, da se otrokom ponudi zdrava prehrana. Ko starši, učitelji in učenci spoznajo vrednost boljše prehrane in kako lahko vpliva na telo in učenje, je to za vse vpletene koristna situacija. Brez skušnjave nezdrave hrane lahko učitelji in starši uvedejo bolj zdrave izbire. To bo vodilo k boljšemu zdravju in ozaveščenosti med učenci in učitelji.

Otroci vedo samo tisto, kar se naučijo od nas. Zagotavljanje boljšega izobraževanja o izbiri zdrave prehrane je dober način za zagotovitev, da imajo najboljšo možno priložnost, da razvijejo svoj polni potencial.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *