Korejska hrana v okrožju Hudson za praznovanje dneva korejske Amerike

Korejska hrana v okrožju Hudson za praznovanje dneva korejske Amerike

13. januar je dan korejskih ameriških držav, ki se spominja prvih korejskih priseljencev, ki so prispeli v ZDA leta 1903. Namen je tudi praznovanje številnih prispevkov korejsko-ameriške skupnosti tukaj v Združenih državah. Hudson County ni izjema pri teh prispevkih. Obstaja toliko odličnih restavracij, kjer lahko uživate v pristnih jedeh in okusih korejske kulture, zato smo pripravili seznam vseh najboljših krajev, ki jih lahko poskusite. Nadaljujte z branjem za seznam restavracij, ki jih navdihuje Koreja v okrožju Hudson v New Jerseyju.

Ahrijeva kuhinja 227 7th Street, Jersey City

(Foto: @ahriskitchen)

Ahri’s Kitchen je pristna korejska restavracija v Hamilton Parku, odprta sedem dni v tednu. Ne glede na to, ali iščete jedi za skupno rabo, Bibimbop (korejska jed iz riža z zelenjavo, pogosto pa tudi meso ali surovo ali ocvrto jajce), juho, rezance ali korejske jedi z žara, je to kraj, ki ga lahko obiščete. Ne zamudite pomfrita Kimchi Fries – začinjenega krompirčka, prelitoga z domačim kimčijem. Pokrovitelji lahko jedo v restavraciji ali naročijo v različnih aplikacijah za dostavo, vendar priporočamo, da si ogledate izložbo, saj je tako prijazna do Instagrama.

Bonchon Jersey City 172 Newark Avenue, Jersey City

Bonchon jersey city

(Foto: @bonchonchicken)

Bonchon Chicken je del mednarodne verige, ki se je začela v Južni Koreji pred 20 leti. Meni vključuje korejskega ocvrtega piščanca, med drugim tudi svinjske žemljice, korejske tacose in nalepke, če naštejemo le nekaj. Poslanstvo podjetja je “deliti veselje do korejske udobne hrane po vsem svetu”, omake pa prihajajo naravnost iz svetovne kuhinje v Južni Koreji. Zdi se, da se svet preprosto ne more zadovoljiti. (Zabavno dejstvo: korejski ocvrt piščanec je nastal, ko so ameriški vojaki v Koreji delili ocvrtega piščanca z nekaterimi domačini.)

Piščančja tovarna | 529 Washington Street, Hoboken

Chicken Factory je dobro mesto za kosilo ali večerjo in je odprta sedem dni v tednu. Poskusite piščanca (krila, palčke, celega piščanca ali prsi) s sojino česnovo omako ali sladko začinjeno omako (ali navadno) ali res katero koli drugo korejsko hrano na meniju, vključno z japchaejem, bimbimbapom ali bulgokijem. Se ustavite med kosilom? Poskusite piščančji obrok, ki je na voljo do 15.00 in vključuje krila, zeljno solato in riž.

Preberite več: Podpora za podjetja v azijski lasti v Hobokenu

Gogi Grill 79 Hudson Street, Hoboken

gogi grill hoboken

(Foto: @gogigrill)

Gogi Grill želi biti pristen korejski žar, vendar na hiter in priročen način. Lokacija Hoboken je tik ob postaji PATH. Stranke lahko uživajo v številnih možnostih menija, vključno s korejskim ocvrtim rižem, jedmi bulgogi, cmoki in drugimi jedmi, ki jih navdihuje Koreja, kot so kimčirski mladiči (tater kimči, dušeni s kimčijem in topljenim sirom) in tacosi, polnjeni z opilki v korejskem slogu.

K-Pot korejski BBQ & Hot Pot | 414 Grand Street, Jersey City

K-pot Korean bbq jersey city

(Foto: @kpot_usa)

Če običajna restavracija z obedovanjem ni dovolj, je K-POT “praktična, vse, kar lahko jedeš, jedilnica.” Združuje tradicionalno azijsko vročo posodo z nekaj edinstvenimi korejskimi okusi BBQ, ki jih lahko uživajo obiskovalci. Obedovalci kuhajo svoje obroke v vročem loncu za mizo, uživajo pa lahko tudi v alkoholnih pijačah v polnem baru. V K-POT-u je to resnično pustolovski obrok, ki ga izbereš po svoje. Obedovalci izbirajo med izbiro juh, mesa, morskih sadežev, zelenjave, rezancev, riža in/ali drugih izdelkov za kuhanje v vročem loncu. Kombinacije okusov so neskončne. K-POT ponuja tudi tradicionalni korejski žar, ki je podobna izkušnja kot v vročem loncu, kjer hrano kuhajo gostje za mizo. Za vsakega so na voljo vegetarijanske možnosti.

Oglejte si več: Roll + Roll: Ljubezensko pismo korejski ulični hrani v Jersey Cityju

O2 ŽAR | 7000 Kennedy Boulevard East, Guttenberg

o2 bbq Guttenberg

(Foto: @ o2bbq)

Če ena korejska jed ni dovolj, je ta korejska restavracija z žarom vse, kar lahko pojeste, prava poteza za vas. Izbirate lahko med nekaj različnimi jedilnimi paketi z različnim mesom in prilogami, med katerimi lahko izbirate od 21,95 $ na osebo za kosilo do 37,95 $ na osebo za večerjo, ki je na voljo ves dan. Na voljo je neverjetna paleta izbire, vključno s številnimi vegetarijanskimi možnostmi. Pokrovitelji lahko obrok združijo z vinom, pivom, koktajli in drugimi brezalkoholnimi pijačami. Parkiranje je lahko tesno, vendar ima O2 BBQ pokrovitelje, ki imajo dostop do brezplačnega parkiranja v garaži za goste Galaxy (navodila za parkiranje si oglejte tukaj).

TaKorea BBQ | 805 Frank E Rodgers Boulevard South, Harrison

tudi bbq harrison

(Foto: @takoreanbbq)

Včasih je težko izbrati vrsto kuhinje za večerjo (ali kosilo), vendar pri TaKorea strankam ni treba izbrati samo ene. V tej restavraciji vsak dan strežejo korejski žar in deset vrst fuzijskih tacosov, od carnitas do bulgogijev. Kot da bi potrebovali še en razlog, da poskusimo TaKorea, so med tednom različne akcije, vključno z margaritami za 5 $ ves dan v ponedeljek in Wings Day v četrtek s šestimi dvojno ocvrtimi krilci s točilnim pivom za 14 $. Vesela ura je od ponedeljka do petka od 16.00 do 19.00 s posebnimi ponudbami pijač in predjedi. Oglejte si spletno stran za tedenske akcije.

GUMI ZA E-POŠTO


Avtor: Jean Lee

Jean je rojeno in vzgojeno dekle iz Jerseyja, ki trenutno kliče Jersey City dom. Po odhodu v šolo v Washington DC in hitrem delu na Manhattnu kot producentka novic se je samo želela vrniti k svojim koreninam v NJ čez reko. Kot nova pasja mamica Jean obožuje raziskovanje Liberty State Parka ali sprehajanje po ulicah Jersey Cityja s svojim mladičkom Kono in vedno išče najnovejšo odprtje restavracije ali najbolj vroče nove posle. Ko ne vijuga po ulicah, jo lahko najdete, kako peče na žaru na svoji strehi, srka vrtnico in gleda na to čudovito obzorje.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *