Kuhinja ni samo za kuhanje; Naj bo kraj za zabavo

Kuhinja ni samo za kuhanje;  Naj bo kraj za zabavo

Indijska kuhinja se je razvila in prišla daleč. S spremembo življenjskega sloga in modernizacijo je osrednji poudarek na estetiki, prijaznosti do okolja in trajnosti.

Danes ta prostor ne povezuje družine okoli hrane. Kuhinja je dobila nov pomen in se odmaknila od prostora, namenjenega samo kuhanju. Postal je podaljšek našega osebnega življenja in se uporablja kot prostor za zabavo, gospodinjstvo, sprostitev in celo delo, glede na trenutno pandemično situacijo.

Tukaj so preprosti nasveti, ki jih je enostavno slediti, da bo ta majhen, a pomemben prostor v vašem domu okolju prijazen in trajnosten, da izboljšate izkušnjo za prijatelje, družino in goste ter ga spremenite v zabaven prostor, ko in ko se pojavi potreba.

Preklopite s plastike na steklo– Plastika je povsod in pride do izraza v naših kuhinjah – od krožnikov, posode, vrečk za shranjevanje in celo desk za rezanje. Najboljši način za trajnostno in okoljsko ozaveščenost je zamenjava večine, če ne vse plastike s steklenimi izdelki. Trajnostne in varne možnosti so tudi jeklo, baker in keramika. Plastika ima dolgotrajen škodljiv učinek na zdravje, saj pri segrevanju sprošča škodljive kemikalije. Po drugi strani pa steklo pri segrevanju ne oddaja škodljivih kemikalij ali se ob večkratni uporabi motno. Stekleni izdelki so na voljo na trgu s čudovitimi dizajni in več možnostmi. Posode iz borosilikatnega stekla so primerne za kuhinjo, saj jih lahko uporabljamo za serviranje, shranjevanje, zamrzovanje in celo peko. Izogibajte se plastičnim folijam za shranjevanje hrane in preklopite na okolju prijazno možnost, kot so ovoji iz čebeljega voska. Ti ovoji so za večkratno uporabo in so narejeni iz organskega bombaža in čebeljega voska.

Odnesite nered– Minimalizem – to je trend, ki se sprejema po vsem svetu. Odstranite odvečne lonce, ponve, plastične steklenice ter neuporabljene/polomljene pripomočke in pripomočke ter se izogibajte neredu stvari, kot so plastične posode in posode za odvzem. Naj bo v kuhinji preprosto s samo potrebnimi shrambami in pripomočki. Odprava nereda naredi kuhinjo bolj odprto in ji daje vtis zračnosti.

nositi torbePreklopite na vrečke za večkratno uporabo in kuhinjske brisače– Prepoved plastičnih vrečk za enkratno uporabo pri nas še ni zelo učinkovita, ker se plastika porabi v velikih količinah. Eden od načinov za boj proti njej je prehod na bombažne vrečke, ki jih lahko uporabite za nakup živil. Na voljo so na trgu in so enostavni za pranje in vzdrževanje. Imeti 1-2 vrečki za večkratno uporabo je bolj zdrava možnost kot polnjenje omar s plastičnimi vrečkami. Za namene čiščenja lahko tisti, ki uporabljajo papirnate brisače v kuhinji za čiščenje umazanije in razlite hrane, razmislijo o kuhinjskih brisačah za večkratno uporabo, saj jih je mogoče uporabiti večkrat. Enostaven za čiščenje in pranje. Dolgoročno to prispeva k okolju, saj bo za proizvodnjo papirja posekano manj dreves.

Investirajte v pametne naprave– Ob dveh valovih COVID-19 in posledicah več karanten so ljudje več časa preživeli v kuhinji in izpopolnjevali svoje kuharske veščine. S hitrim tempom življenja lahke in energetsko učinkovite naprave prihranijo čas in elektriko ter so tudi učinkovite, enostavne za vzdrževanje in funkcionalne. Odločite se za električne aparate, ki imajo nizek hrup motorja in so narejeni iz materiala, ki ni plastika (kjer je le mogoče). OTG, aparati za vaflje, indukcijske kuhalne plošče, kotli za jajca, mešalniki, kuhalniki riža, električni sekljalniki olajšajo proces kuhanja in vam pomagajo kar najbolje izkoristiti svoj čas. Te naprave so uporabne, ko zabavate ljudi in vam dajejo možnost strežbe različnih vrst hrane.

Investirajte v trajnostne pripomočke in možnosti shranjevanja za večkratno uporabo– Indijci radi zabavajo in zabavajo. Torej, ne glede na to, ali gre za nedeljski zajtrk, družinsko srečanje ali srečanje prijateljev na čajanki, kupite okolju prijazen pribor za večkratno uporabo in shrambo za svojo kuhinjo. Izbirajte med možnostmi, kot so jedilni kompleti Opal ware, ki so na voljo v čudovitem dizajnu. S pravo posodo in shrambo, ki se bo ujemala z estetiko vaše kuhinje, bodo gostje navdušeni. Zdaj lahko s čudovitimi krožniki in jedilnimi kompleti pripravite vsakodnevne jedi, ki izgledajo odlično. Druga dobra naložba so kozarci in posode za shranjevanje iz 100 & borosilikatnega stekla. Visokokakovostno borosilikatno steklo, za razliko od plastike, pri segrevanju ne oddaja škodljivih kemikalij, je varno v mikrovalovni pečici, ne potrebuje let, da se razgradi in je varen material za uporabo ter je vredno denarja, saj ga je mogoče večkrat uporabiti. Čeprav je nakup plastičnih krožnikov in skodelic, krožnikov in kozarcev morda cenejša možnost, to ni najbolj zdrav material za uporabo v kuhinji. Plastične žlice zamenjajte z jeklenimi, lesenimi in bambusovimi.

kuhinjaObrnite se na kompostiranje– Ostanki ali zastarela hrana pogosto končajo v smetnjakih in kuhinjskih smetih. Naučite se kompostirati tako, da zbirate suhe in mokre odpadke v glinenem ali keramičnem loncu, ki ga lahko uporabite kot gnojilo za vaše rastline in vrt. Za kompostiranje lahko uporabite kuhinjske predmete, kot so sadje, zelenjava, jajčne lupine, čajne vrečke, lupine oreščkov, časopisi, sobne rastline itd. Preprost korak iz kuhinje lahko vodi do zaščite okolja. Odvečni odpadki gredo naravnost na odlagališča, ki ne zavzamejo le prostora, ampak tudi sproščajo metan, škodljiv in močan toplogredni plin. S kompostiranjem zmanjšajte svoj ogljični odtis zdaj.

sobna rastlinaInvestirajte v sobne rastline – Rastline delujejo pomirjujoče in so blagodejne, če jih postavimo v kuhinjo. Postanejo del dekoracije in tudi pretvorijo ogljikov dioksid v kisik, zaradi česar je vaša kuhinja zelena. Dodajte dodatno privlačnost različnim rastlinam, ki jih lahko postavite na mize, okna ali obesite na kuhinjski balkon. Umirite se in uživajte ob jutranji skodelici čaja/kave, oviti v zelenje, tudi če živite v središču mesta!

(Avtor je direktor marketinga, Borosil)

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *