LA Yangban Society streže sodobno korejsko-ameriško kuhinjo – Robb Report

egg salad saam

Družba Yangban, poslastica in tržnica v Los Angelesu, ki sta jo v ponedeljek odprla vodilna kuharja Katianna in John Hong, se ukvarja z mešanjem kultur, hkrati pa ustvarja svoj lasten kulinarični jezik.

»Nikakor ne poskušamo vzgojiti korejske hrane ali posodobiti korejsko hrano,« pravi Katianna. “Samo poskušamo najti kuhinjo, ki je pristna za nas in naše korejsko-ameriške izkušnje.”

Jedi v družbi Yangban Society v umetniškem okrožju LA vključujejo solato iz graha in drobnjaka, ki je v korejskih restavracijah z žara riff na banchanu s surovo mlado čebulo. Obstaja skleda za riž z omako iz črnega fižola, ki je značilnost tako korejskega jajangmyeona kot bolonjeza, ki se ju je Katianna naučila kuhati zgodaj v svoji karieri, v italijanski restavraciji v Las Vegasu. Hongsovi delajo na fuyu kaki kimčiju, ki je nastal po tem, ko jima je učiteljica njune hčerke dala nekaj datljev, a je bil navdihnjen s svežim, začinjenim, začinjenim in hrustljavim kimčijem Johnove matere.

Katianna in John Hong sta delala v kuhinjah z Michelinovimi zvezdicami.

Foto: z dovoljenjem Stana Leeja

Hongsi imajo obilo kakovostnih jedi. Spoznala sta se, ko sta delala v Mélisse na degustaciji v LA, oba pa sta pozneje postala kuharja v Michelinovi restavraciji v dolini Napa s tremi zvezdicami The Restaurant at Meadowood (vloga, ki jo je prevzel John, potem ko je Katianna zapustila Meadowood in odprla The Charter Oak). A že dolgo razmišljajo, da bi naredili nekaj bolj osebnega in veseli so, da to počnejo v času, ko tudi drugi korejsko-ameriški kuharji obračajo scenarij.

“Druga generacija Američanov korejskega porekla je polnoletna,” pravi John. »Raziskujejo zabavne ideje in misli. Mislim, da je bila generacija mojih staršev zelo osredotočena na priseljevanje, iskanje službe, stabilnost, iskanje priložnosti za svoje otroke. Zdaj vidite, da ti otroci odhajajo in postajajo bolj ustvarjalni, imajo razkošje, da so malo bolj odprti, tvegajo.”

Yangban Society slavi Katiannino in Johnovo ljubezen do dobrot (zlasti judovskih in evropskih dobrot, ki jih je obiskala v New Yorku in ki jih je obiskal v predmestju Chicaga), vendar je zrasla tudi iz hongkonških potovanj v Korejo leta 2012. Spodbujena s tem, kaj je jedlo in izkušeni, so se odločili izvedeti več o regionalni korejski hrani.

»Naš cilj je bil preučiti korejsko kuhinjo,« pravi Katianna. »In kolikor se še učimo in izobražujemo, smo se začeli zavedati, da je bilo to malo vsiljeno in da v resnici nismo mi. Potem se je začelo spreminjati v, no, še vedno lahko kuhamo s korejskimi sestavinami in spoštujemo zgodovino kuhinje, vendar kuhamo na način, ki nam je smiseln in je bolj relevanten.«

Notranjost družbe Yangban

Kje jesti in poslušati zgodnji hip-hop.

Foto: z dovoljenjem Wonho Frank Lee

“Posebno zame je bil navdih raziskovanje nekakšnega novega korejsko-ameriškega sloga kuhanja in resnični vpogled v to, kako so naši kolegi priseljenci iz vzhodne Evrope vzeli idejo o dobrotah kot ozadje, da bi lahko delili svojo hrano, svojo zgodovino in svoje zgodbe,« pravi John. “Kaj bi se zgodilo, če bi Korejski Američan vzel isto ozadje in vpisal svoje zgodbe in svojo zgodovino ter svojo predstavo o tem, kaj je korejsko-ameriška hrana?”

Tako, denimo, Hongovi strežejo korejsko juho s cmoki po receptu Katiannine judovske babice za matzo kroglice.

Včasih seveda kuharji sledijo knjigi in potem spoznajo, da bi morali ustvariti novo knjigo. Ti nekdanji superzvezdniki pincete za hrano so veseli restavracije s pultom z ambasadorjem kimčija in svinjskih trebuščkov na meniju in sedežno garnituro za mleko na uličici. Z veseljem dovolijo gostom, da se naselijo v dvonadstropnem prostoru, ki je bil nekoč dom Bon Temps Lincolna Carsona. Z veseljem razstavljajo starinski prodajni avtomat iz starih dobrot in seznamov predvajanja, ki so jih izpostavili 90. in zgodnji hip-hop. Načrtujejo postreči pečenega piščanca, ki ga lahko gostje kombinirajo s koktajli v pločevinkah, vinom, pivom Hite ali makgeolli, ki jih po naročilu Yangban Society pripravi v sodelovanju z lokalno pivovarno Sawtelle Sake, preden uživajo v mehkem bivoljem mleku Double 8 Dairy. Yangbanov prostor vključuje tudi “super”, majhno tržnico s štirimi hladilniki, polnimi pijač, skupaj z blagom lokalnih obrtnikov.

Korejski veleposlaniki

Soli kimčija in trebuha.

Foto: z dovoljenjem Dylana + Jeni

»Resnično smo želeli, da je to kraj, kjer nekako ustvariš svojo izkušnjo,« pravi Katianna. »Če želite iti noter in porabiti 25 dolarjev ter hitro pojesti kosilo in sedeti za pultom, lahko to storite. Če pa praznujete in želite ostati na banketu s prijatelji in kupiti nadgradnjo šampanjca in kaviarja, lahko to storite tudi vi.«

In medtem ko bosta meni in model storitev podnevi enaka kot zvečer, bi hongovi radi videli, da bodo stvari ponoči bolj hrupne.

“Upam, da bo malo bolj hrupno, malo bolj zabavno,” pravi Katianna. »Glasba postane malo močnejša, luči ugasnejo in ljudje se res sprostijo. Všeč mi je ta občutek nočnih tržnic v Aziji. Želimo si, da so steklenice povsod po vaši mizi, vi pa ves čas odlično skačete in preizkušate različne pijače in različne stvari. Če pijačo polijete po tleh, ni nič hudega. Ponoči bi morali imeti veliko energije.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *