Life hacks iz Agony Akka

Life hacks iz Agony Akka

Sliši se oster zvok prasketanja, nato škripanje, nato vonj po mrtvem komarju. To je najbolj zadovoljen občutek na svetu

Draga Agony Akka,

Sem mlada ženska v svojih 30-ih letih in imam vidno kariero v industriji programske opreme. Delam zelo dolgo in včasih sploh ne dobim prostega dneva. Predvsem delam od doma in to pomeni, da mi mama, oče in brat nenehno prihajajo v sobo in me nadlegujejo. Poleg tega mama vsako jutro in večer, pred in po službi govori o moji poroki. Moj delovni pritisk je v redu, vendar te druge pritiske moje družine zelo težko prenesem. Mislim, da bom znorel. Prosim, predlagajte mi kakšno terapijo ali zdravilo.

– Ubogi in depresivni

Spoštovani MAD,

Človek si ne more pomagati, da se ne bi počutil nesrečnega in depresivnega v teh dneh, ko dežuje, kot je bilo v Chennaiju. Nenehne so bile poplave in rosenje in plohe in kaj ne in kaj z oblačili, ki se ne sušijo in stene dobijo glivice, tudi jaz se zelo težko spopadam. Seveda me nihče ne sili v poroko, a ne glede na to, ali je nekdo prisiljen v poroko ali pa je prisiljen iskati nova, nova mesta za sušenje mokrih oblačil v hiši, je učinek pritiska na možgane enak.

Toda za razliko od vas sem našel popolno zdravilo za vse psihične napore. Investiral sem v netopir proti komarjem. Kot se morate zavedati, je v Chennaiju tudi prava nevihta s komarji, ko dežuje. Vdrejo v vašo hišo in vam brenčijo v ušesih kot voditelj televizijskih kanalov. In tudi njih ni mogoče izključiti.

Toda napad je najboljša oblika obrambe. Tako zdaj vsako jutro poberem netopirja s komarji in hodim iz sobe v sobo ter jih preganjam namesto obratno. Lovim za vrati in pod posteljo. Stresam rjuhe in premikam stole. Počasi prihajajo iz svojih skrivališč, ko sončni žarki zdaj vzhajajo v Chennaiju. Potem sem jih udaril. Sliši se oster zvok prasketanja, nato škripanje, nato vonj po mrtvem komarju. To je najbolj zadovoljen občutek na svetu. Bolje je kot ducat terapij s svojim najljubšim psihiatrom ali ena ura joge zjutraj.

Včasih padejo na tla brez zvoka. Previdno jih poiščem in jih znova udarim, da slišim brnenje. Ah, izjemen užitek. Zaradi tega pozabim na vse svoje težave. In netopir stane le 200-300 INR, veliko ceneje kot svetovanje.

Žal mi je, da znanstveniki ne naredijo dovolj, da bi izumili podobnega netopirja, ki bi ga uporabili proti nadležnim ljudem. Seveda nočem, da bi ljudje čivkali in umirali kot komarji – jaz sem pacifist – toda nekaj enakovrednega, kar bi lahko začasno zaprlo tete, ki se pritožujejo samskim ženskam o poroki, je lahko zelo koristen dodatek k znanosti. Moja edina zahteva je, da obdržim škripanje. Je ključna sestavina delovanja terapije.

Medtem, preden se začne nova popolna zapora, vam toplo priporočam, da v bližini poiščete kavarno z internetom in začnete delati od tam. Družine so zelo prijazne in ljubeče ter kuhajo hrano in vse to, a preživeti ves svoj čas v zaprtih prostorih v stanovanju je kot karantena z Goonjan Villa Kashyap. Glasno, nesmiselno in dražeče.

– AA

agonija.akka@ gmail.com

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *