Malta! Tukaj je 6 majhnih trikov za izgubo božičnih kilogramov

Article Featured Image

Božič je prišel in nas v trenutku zapustil ter na vsakem od nas pustil topel, praznični pečat – vsaj po kalorijah.

Ne moremo biti krivi. Konec koncev je bil božič. Ker pa naša novoletna zaobljuba zdaj velja, je tukaj šest trikov, s katerimi se lahko vrnete na pravo pot.

1. Ne delajte preveč sprememb hkrati

Mantra »Novo leto, nov jaz« nas pogosto vidi, da gremo iz ene skrajnosti v drugo. Čudovito je, kako lahko nekdo preživi mesece nezdravega prehranjevanja, a ko pride novo leto, šestkrat na teden preklopi na CrossFit in tu in tam ne jej nič drugega kot solate in nenavadno sadje.

Pogosto se naša prizadevanja, da bi ponovno pridobili ugodno številko na lestvici, zmotijo ​​zgolj zaradi naše želje po hitrem rezultatu. Toda, kar je frustrirajoče, ima telo svojo lastno željo, da ostane nespremenjeno, ne glede na to, kakšno mučenje ga prenašate. Toliko lahko privede do tega, da zavržete brisačo, še preden pridejo rezultati.

S postopnim odstranjevanjem navad, ki nas zadržujejo, naš napredek poganja edini upravitelj, ki ga imamo radi: udobje. Udobje nas osrečuje s potovanji, na katere se odločimo. Udobje je kul.

Danes bi lahko vodo nadomestil z gaziranimi pijačami. Jutri bi lahko šel v telovadnico. Kdo ve?

2. Naj bo na voljo dobra hrana

Zagotovo boste nekoč postali lačni, kajne? Odpravljanje tega problema je naš najmanjši problem. S tem, ko so naše shrambe založene z zdravo hrano, smo že postavili temelje prehrani na poti do zdrave teže.

Fižol, sadje, zelenjava, beljakovine z nizko vsebnostjo maščob in nepredelane beljakovine (ribe, perutnina, pusto meso, tofu, tempeh), polnozrnate žitarice, oreščki, avokado in olivno olje na splošno ustrezajo večini od nas. Zato samo vzemite tisto žalostno, zevajočo luknjo, ki jo je nekoč zasedal božični puding, in jo zamenjajte s katero koli ali v celoti.

3. Kava in čaj sta vaša prijatelja

Sediš v službi in dobiš tisto nadležno gladovno stavko. Prekleto.

Toda ali je res lakota? Kar se logike tiče, glede na to, da leta 2022 živimo na Malti, verjetno ni. Namesto tega je verjetno čas za čaj.

Čaji in kave (brez sladkorja, smetane, karamele in vsega lepega) so v bistvu zelišča ali pražen fižol v vroči vodi.

Ne samo, da so polni zdravih antioksidantov, ki se borijo proti neprijetnim boleznim, ampak jih tudi ni v kalorijah, ki zvišujejo raven sladkorja v krvi in ​​prisilijo vaše telo v shranjevanje maščob.

Toplota tudi dopolnjuje strategijo. To je zato, ker uživate v pitju, medtem ko še naprej sodelujete v družbenih interakcijah. Nekaj, kar bi sicer naredili s hrano.

Ustvarjanje velikih presledkov med obroki osvobodi vaše telo nenehnega soočanja z obilnimi količinami goriva, ki mu ga dajete.

4. Manj jahanja, več hoje in več kolesarjenja

Biti razvajen pri izbiri, ko gre za prevoz, lahko štejemo za blagoslov. Pravzaprav je prekletstvo, ki nas je obsodilo na sedeči način življenja.

Dosledno gibanje čez dan je eden najhujših sovražnikov pridobivanja telesne teže. Prvič, narava gibanja je tista, ki spodbuja izgorevanje maščob, saj je sladkor, shranjen v naših mišicah (to je alternativni vir goriva za telo), rezerviran za intenzivnejše izbruhe aktivnosti.

72 % malteškega prebivalstva naj bi sedeče. To pomeni, da skoraj trije od štirih ljudi na otoku ne hodijo vsaj trideset minut na dan, pet dni v tednu.

Po drugi strani pa so raziskovalci z Londonske šole, Harvarda in Stanforda hojo vsaj eno uro na dan uvrstili med “vedenje z visokim tveganjem”.

Nabiranje korakov je lahko gonilna sila, ki jo potrebujete, da obrijete odvečne kilograme. To pa ne v obliki ene same ravne hoje, ampak celo postopoma skozi ves dan.

5. Zmanjšajte prehranjevanja zunaj

Naročitev solate v vaši najljubši restavraciji je morda boljša možnost kot pomfrit s tartufi, obloženimi s sirom, namočenim v sodo (ljudje to počnejo). Toda na koncu nimate pojma, kaj točno je bilo uporabljeno za kuhanje te jedi.

Koliko olja se uporablja? Kakšno olje? Ali je bil uporabljen sladkor? Od kod je prišlo meso? Kaj je v tej obleki? Potrebujete odgovore, a bombardiranje svojega natakarja z vprašanji je zanesljiv način, da pridete v sramno dvorano restavracije. Še posebej, če ste zunaj s prijatelji.

S pogostejšim kuhanjem doma boste glavni pri odločanju, kaj vstopi v vaše telo. Navadna Mussolinijeva kuhinja, vendar s polnozrnatimi linguini.

Zmanjšanje prehranjevanja zunaj ne pomeni, da NE jesti zunaj. To večinoma pomeni jesti doma. Presenečeni boste, da so priložnosti, ko jeste zunaj, vse bolj posebne.

6. Hitro

Kdo bi si mislil, da neuživanje lahko pomaga pri izgubi teže? Hecam se. Post ne pomeni ‘ne jesti’. Namesto tega pomeni jesti v določenem časovnem okviru.

Kjerkoli od 12. ure dalje, z 12-urnim oknom je najbolj obvladljivo. Če občasno preskočite zgodnji zajtrk v dneh, ko niste lačni, to pomeni podaljšanje tega okna.

Post je odličen način za povečanje mišične mase, zmanjšanje telesnih vnetij in celo popravilo strojev, ki so zadolženi za predelavo hrane.

Bog ve, da potrebujejo odmor po nadurnem delu decembra lani.

Označi prijatelja, ki bi moral to prebrati!

PREBERITE ŠE: Zato bi morala biti kontracepcija brezplačna, pravi Maltežan: ‘To ni privilegij’

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *