M&S širi svojo vegansko ponudbo na 175 zeliščnih kuhinjskih izdelkov – vegconomist

M&S Plant Kitchen vegan VLT BLT sandwich

M&S je v svojo ponudbo rastlinskih kuhinj za veganski januar 2022 dodal številne nove izdelke, prav tako pa je predstavil svoj dvomesečni nacionalni izziv Sparking Change. Pobuda vključuje brezplačne strokovne nasvete in vire o raziskavah rastlinskih beljakovin in zmanjševanju zavržene hrane.

Priznani veletrgovec ima zdaj v svoji paleti rastlinskih izdelkov 175 izdelkov, z novimi izdelki v razširjeni veganski liniji, vključno z lazanjami za rastlinsko kuhinjo, Tikka Masala, Vegan Fish Fingers, Shawarma brez jagnjetine, VLT sendvičom, Hot & Spicy Pizza on Wood, Chocolate Posoda za torte in še veliko več.

Veganska ponudba M&S Plant Kitchen
© M&S

Januarja bo M&S prek Sparks – svoje sheme nagrajevanja zvestobe – ponudil ideje Sparking Change National Challenge o najboljših načinih za vključitev več rastlinskih beljakovin v prehrano strank. S preprostimi zamenjavami in triki z okusi ter popusti na nagrajeno brezmesno zeliščno kuhinjo britanskega trgovca vsak ponedeljek v mesecu združimo moči z brezmesnim ponedeljkom, da spodbudimo družine k uporabi rastlinskih izdelkov en dan v tednu.

90 % poje manj mesa

Pobuda je bila navdihnjena z naraščajočo zaskrbljenostjo strank glede trajnosti, pri čemer je M&S sprva izvedel raziskavo sheme na 100 družinah po vsej državi. Ugotovitve so pokazale trajne učinke v treh mesecih, pri čemer je 90 % uživalo manj mesa in manj hrane, za 34 % pa je večja verjetnost, da bo kupilo rastlinske nadomestke za meso.

»Našim strankam želimo pomagati pri raziskovanju in uživanju v bolj trajnostnem življenjskem slogu, naša ponudba Plant Kitchen pa pomeni, da nadomestki, ki jih izdelajo stranke, ne ogrožajo kakovosti, cenovne dostopnosti ali okusa,« je komentirala Sophia Linn, nutricionistka pri M&S.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *