Najboljši nasvet, ki nam ga je leta 2021 dal Kevin O’Leary

Najboljši nasvet, ki nam ga je leta 2021 dal Kevin O'Leary

Kevin O’Leary se nikoli ne sramuje svetovati. Od njegovih nastopov v televizijskih oddajah, kot je CNBC-jevo “Money Court”, do njegovih priljubljenih računov v družbenih medijih, ima podjetnik vedno modrost, ki jo lahko deli.

O’Leary je med letom večkrat govoril s CNBC Make It o temah, ki segajo od vlaganja v dogecoin do nakupa ur.

Ko se leto 2021 bliža koncu, so tukaj štirje najboljši nasveti podjetnikov, ki jih lahko izkoristijo v novem letu.

1. Poskrbi zase

Pri 67 letih je O’Leary še vedno tako zaposlen s televizijskimi nastopi v oddajah, kot sta “Money Court” in ABC-jev “Shark Tank”, kot tudi predsednik O’Shares ETF.

Da bi preprečil izgorelost, ki po njegovih besedah ​​upočasnjuje njegovo sposobnost sprejemanja odločitev in otežuje »osredotočanje na karkoli«, je O’Leary dejal, da je najboljše, kar lahko storiš, skrbeti za svoje telo. Priporočal vam je, da se vsak dan vsaj pol ure gibate.

“Izberite karkoli že je – sprehod zunaj, vožnjo s kolesom, tek na tekalni stezi,” je dejal. “Neka oblika odvračanja pozornosti, da lahko počnete nekaj drugega kot delo. Vaše telo želi telovaditi in to mora narediti, in to mora biti nekaj, kar se izvaja rutinsko.”

Poleg redne vadbe je O’Leary dejal, da je pomembno, da poskrbite za zdravo prehrano in se izogibate nezdravi hrani. Ko ste preobremenjeni ali se počutite pod stresom, je lahko skušnjava, da se zatečete k nezdravi hrani.

“Nagnjenost k uživanju sranja, ko delaš 18 do 20 ur na dan, je zelo, zelo visoka,” je dejal. “Če res želiš biti vrhunski in se ne ujeti v izgorelost, je hrana najpomembnejši dejavnik.”

2. Če hodite z nekom novim, ne čakajte, da prinesete denar

Če vprašate O’Learyja, najboljše darilo, ki ga lahko podarite novemu romantičnemu partnerju, ni čokolada ali rože: to je preglednost vaših financ.

Medtem ko je novi par na tretjem zmenku, bi morali položiti karte na mizo in »razpravljati o svojih finančnih ciljih do konca življenja«. Tako se po njegovih besedah ​​lahko izogne ​​morebitnim neprijetnim presenečenjem spodaj.

“Imate kakšen dolg? Je vaša družina bankrotirala? Ali imate brata, ki je bankrotiral? Vse te težke pogovore je treba voditi pred poroko, preden se ljudje preselijo skupaj,” je dejal O’Leary. “Ker se bo v petih do sedmih letih to pokazalo kot razlog za razhod.”

Čeprav je z romantičnim partnerjem lahko zahtevna in včasih neprijetna stvar, če si zgodaj iskren o svojih financah, O’Leary verjame, da bo to vodilo do močnejših odnosov.

“To je služba, to je zakon. To je osebna korporacija,” je dejal O’Leary. “To je partnerstvo in kaj je sredi tega? Pretok denarja. Ni zelo romantično, je pa res.”

3. Učite svoje otroke o denarju, ko so majhni

O’Leary je dejal, da bi morali otroci do 6. leta starosti imeti osnovno razumevanje denarja. Če otroku pomagate imeti »pozitiven odnos« z denarjem, ko je mlad, mu »naredite največjo uslugo v življenju«.

“Pogovor o denarju in načinu, kako je narejen za mizo, je zelo, zelo pomemben,” je O’Leary povedal za CNBC Make It. “Koncept varčevanja denarja in način delovanja sveta je nekaj, kar lahko razume tudi otrok že v zgodnji mladosti.”

Koncept varčevanja denarja in način delovanja sveta je nekaj, kar lahko razume tudi otrok že v zgodnji mladosti.

Kevin O’Leary

Predsednik O’Shares ETFs

Pomembno je imeti pozitiven odnos z denarjem, pa tudi osnovno razumevanje pojmov, kot sta dolg in obresti. O’Leary je dejal, da so bili njegovi otroci dobro seznanjeni s konceptom dolga, ko so bili majhni.

“Ko je bil moj sin star 6, moja hči pa 6 let, so vedeli, kaj pomeni dolg,” pravi. “Ti res preprosti koncepti so pomembni, ker pomagajo popraviti škodo, ki jo kreditne kartice povzročajo v rokah mladih, ki ne razumejo, kaj se zgodi, ko ne odplačajo svojih dolgov.”

4. Če sprejmete novo službo, se pripravite, da boste posvetili svoj čas

Največja “rdeča zastava”, ki jo O’Leary vidi v življenjepisih, so kandidati, ki so “skakali povsod”.

Če kandidatov življenjepis kaže, da je imel v zadnjih dveh letih več služb, “sem ga vrgla v smeti, ker te osebe ne bomo gledali,” je dejal O’Leary. To je zato, ker podjetja vlagajo denar v usposabljanje novih delavcev, zapuščanje zaposlenih po le nekaj mesecih pa je zanje »popolna zapravljanje denarja«.

“Imejte mentalno zavezanost, kajne?” [the job] ali ne, ostanite tam vsaj dve leti, “je dejal.” Če želite postati del ekipe kot zaposleni in zastopati to podjetje, morate imeti vsaj 24-mesečno obveznost.”

Razkritje: CNBC ima v lasti ekskluzivne pravice zunaj kabelskega omrežja Shark Tank.

Prijavite se zdaj: Bodite pametnejši glede svojega denarja in kariere z našim tedenskim glasilom

Ne zamudite: Mark Cuban je odletel v Vegas, da bi proslavil prodajo svojega podjetja v vrednosti 5,7 milijarde dolarjev – in končal na sredini

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *