Nasveti za zdravo kosilo za delo, meni nutricionist

Nasveti za zdravo kosilo za delo, meni nutricionist

Pakiranje kosila za delo ali priprava obroka, če delate od doma, je eden najboljših načinov, da ne samo zagotovite, da boste svoje telo nahranili z najbolj zdravo hrano, ampak tudi da boste prihranili nekaj denarja.

Kosila za s seboj so pogosto obremenjena s sladkorjem, narejena iz sestavin, ki še zdaleč niso sveže in so v porcijah, ki so prevelike, zaradi česar ste neprijetno siti ali premajhni, zaradi česar ste lačni in si želite drugega obroka.

Po drugi strani pa vam bodo domači obroki s hrano, ki je dobra za vas, da ne omenjamo razumnih velikosti porcij, pomagala izboljšati svoje razpoloženje, se spopasti s stresom in celo bolje spati.

Torej, kako lahko začnemo pripravljati več delovnih kosil? Ključno je načrtovati in biti pripravljen, pravi Gabrielle Newman, klinična nutricionistka, BHSc, in razvijalka receptov za The Fast 800, spletni program, ki ponuja zdrave recepte in načrte obrokov, pa tudi znanstveno podprt okvir za zdrav življenjski slog. .

“Največje ovire, ki jih vidimo, ko gre za kosila za na pot, so, da se ne pripravite in izgubljate motivacijo za organizacijo kosila doma,” pravi Newman. “Prav tako zjutraj nimate dovolj časa za pripravo kosila pred službo in se ne počutite siti in zadovoljni, ker vaši obroki niso uravnoteženi z beljakovinami, vlakninami in zdravimi maščobami.”

Glede tega, kako bi morali sestaviti svoja delovna kosila, ima Newman te predloge, da zagotovite, da boste dobro napolnjeni in zadovoljni:

Začnite z zelenjem

»Temna, listnata zelenjava, kot sta špinača in ohrovt, ima veliko hranilnih snovi in ​​je oboje povezano z izboljšanim zdravjem srca, hujšanjem in imuniteto. Če pa uporabljate surov ohrovt, je lahko ohrovt nekoliko trd, zato ga ne pozabite vmasirati z malo olivnega olja, preden ga uporabite kot osnovo za solato.

»Drugi odlični listi so gem solata, rukola, radič, blitva, vodna kreša in romaina. Ta seznam zagotovo ni izčrpen; katera koli listnata zelenjava, ki jo uživate, bo zmagovalna.«

Dodajte beljakovine

»Pomanjkljivost mnogih kosil je, da jim primanjkuje beljakovin, kar je pogosto razlog, da vas ne nasitijo dolgo.

»Beljakovine, ki jih najdemo tako v živalskih kot v rastlinskih virih, so ključnega pomena za rast, popravilo in vzdrževanje mišične mase. Pomaga tudi pri zajezitvi hrepenenja čez dan. Poskusite jajca, piščanca, skuto, ricotto, tempeh, lečo ali fižol edamame.”

Vključuje zdrave maščobe

»Maščobe vam pomagajo, da ostanete dlje siti, poleg tega pa vaši hrani dodajo okus. Maščobe pomagajo tudi pri absorpciji vitaminov, topnih v maščobah, kot so vitamin A, D, E in K. Enkrat nenasičene maščobe imajo številne znanstveno dokazane koristi za zdravje, vključno z izgubo teže, zmanjšanim vnetjem, povečano občutljivostjo za inzulin in zmanjšanim tveganjem za srčne bolezni. V ekstra deviškem oljčnem olju, avokadu, oreščkih in semenih lahko najdete zelo visoke ravni enkrat nenasičenih maščob.

Dodajte še nekaj zelenjave

»Več barv imate na krožniku, več hranilnih snovi. Če dodate zelenjavo, kot sta pisana paprika ali paradižnik, lahko vašemu kosilu dodate veliko vitaminov in mineralov. Napolnite z zelenjavo brez škroba v različnih barvah.

Dodajte nekaj dodatnega okusa

»Če imate solato, poskusite solate ne zaliti s prelivom ali pa kupite tiste, ki jih kupite v trgovini, polne sladkorja, aditivov in konzervansov. Solatni prelivi so zelo okusni z le nekaj sestavinami, ki jih boste verjetno že imeli v svojih omarah.

Poenostavite lahko s kapljico ekstra deviškega oljčnega olja in stiskom limoninega soka ali poskusite ta preprost recept: zmešajte 1 žlico ekstra deviškega oljčnega olja, 1 žličko jabolčnega kisa, ½ žličke dijonske ali polnozrnate gorčice s soljo in poprom. – uživaj. Če gre za topel obrok, dodajte nekaj zelišč in začimb, da bo zares zapel.

Uravnotežite svoj obrok

»Poskrbite, da boste sledili načelom sredozemske prehrane – z nizko vsebnostjo sladkorja in škrobnih ogljikovih hidratov, medtem ko je polna hranil za boj proti boleznim – tako, da zaužijete porcijo beljakovin, nekaj zdravih maščob in napolnite svoj krožnik (ali škatlo za kosilo) s različna neškrobna zelenjava.

»Ključ, da se izognete padcu ob 15. uri, je uživanje hrane, ki vas bo dlje časa ohranjala siti in ohranjala stabilen krvni sladkor. Popijte kozarec vode in se sprehodite ob 15. uri – ali kadar koli se ta padec običajno pojavi – da povečate svojo energijo, preden posežete po prigrizku, ki ga v resnici ne potrebujete.”

Preberite več zgodb iz The Latch in se naročite na naše e-novice.Getty


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *