Preizkusite te briljantne trike, da ohranite ocvrto hrano zdravo

Preizkusite te briljantne trike, da ohranite ocvrto hrano zdravo

Nobenega dvoma ni, da je ocvrta hrana med najbolj priljubljenimi vrstami hrane v Ameriki. Ne glede na to, ali gre za ocvrtega piščanca ali pomfrita, ima vsak vsaj eno krivo ocvrto poslastico.

Čeprav lahko živila s cvrtjem zagotovo izboljšajo okus, lahko tudi zmanjšajo hranilno vrednost, če niso pravilno pripravljena.

Če torej želite jesti bolj zdravo, ne da bi se odrekli ocvrti hrani, se vsekakor držite teh trikov.

Izboljšajte svoje testo. Ostanite brez glutena

Dobro testo za hrano je zelo pomembno za obrok odličnega okusa, toda način priprave testa lahko določi, ali bodo vaše ocvrte dobrote zdrava poslastica ali mastna zmešnjava.

Verjetno marsikdo za testo uporablja večnamensko moko. Večnamenska moka se dobro obnese, ker vsebuje gluten, ki pomaga ohranjati hrano, lahko pa tudi absorbira veliko olja. Namesto večnamenske moke z visoko vsebnostjo glutena lahko v testu uporabite sestavine brez glutena, kot sta koruzna ali riževa moka.

Uporabite olivno olje

Oljčno olje je verjetno najboljša vrsta olja, ki jo lahko uporabite za pripravo ocvrte hrane. Samo oljčno olje ima številne zdravstvene koristi, zato ima prednost pred drugimi konkurenti.

Oljčno olje je pri visokih temperaturah stabilnejše v primerjavi s koruznim, sončničnim in sojinim oljem, kar pomeni, da ga lahko uporabljate dlje kot druge vrste olj za cvrtje, kljub temu pa bo ohranilo kakovost in hranilno vrednost.

Najboljša oljčna olja za uporabo bi bila deviško ali ekstra deviško; ta oznaka označuje, da je bilo za ekstrakcijo uporabljenih manj kemikalij, kar lahko zmanjša hranilno vrednost.

Uporabite sveže olje

Bolj ko je olje izpostavljeno visokim temperaturam, lažje se razgradi in v vašo hrano sprošča proste radikale itd. Še en razlog, da se izogibate domači hrani.

Ponovno uporabite olje, vendar začnite znova po približno 3-krat. Zaradi tega je cvrtje dražje, a zaradi našega zdravja je to cena, ki jo je treba plačati.

Uporabite pravilne temperature

Cvrtje je kot Zlatolaska, saj mora biti temperatura ‘temna’. Premrzlo je in hrana bo verjetno vsrkala odvečno olje in bo zelo mastna. Prevroče in vaše olje se lahko začne razpadati in sprošča grdo hrano.

Priporočljivo je vložiti v dober digitalni kuhinjski termometer.

Nekaj ​​​​drugih hitrih nasvetov, ki jih morate upoštevati, je, da vedno poskušate uporabiti cvrtnik namesto ponve. To bo zmanjšalo varnostna tveganja in olajšalo vzdrževanje stanja olja.

Prav tako pustite, da vaša hrana vedno leži na posteljnini iz papirnatih brisač ali nečesa, kar pomaga absorbirati odvečno olje od zunaj. Ne pozabite, da se vam ni treba odreči ocvrti hrani, da bi jedli zdravo, le vedeti morate, kako to storiti prav!

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *