Preprosti nasveti in triki za odstranitev plastike za enkratno uporabo iz svojega življenja

Preprosti nasveti in triki za odstranitev plastike za enkratno uporabo iz svojega življenja

GETTY IMAGES; CHLOE KRAMMEL / ILUSTRACIJA MOŠKEGA ZDRAVJA

Slišali ste za Veliki odstop, vendar je odpoved službe le eden od načinov, kako zavreči brisače, je lahko odličen način za napredovanje. Ta zgodba je del serije Men’s Health o resničnem življenju ljudje, ki so obupali, so postali zmagovalci – in kako se jim lahko pridružiš.


MOJA DRUŽINA JE BILA ne posebej trajnostno odraščanje. Moja mama je za večerjo pogosto stregla Hamburger Helper. Potem smo nekega dne v moji srednji šoli v Circle Pinesu, Minn., imeli dan sajenja dreves. Ne vem zakaj, ampak vedno se mi je držalo. Z očetom sva skupaj poslušala veliko soul glasbe in plošča Marvina Gayeja “Mercy Mercy Me” o okoljski pravičnosti je res odmevala.

Na neki točki smo odpotovali v San Francisco, kjer se je vse zdelo večje in bolj razburljivo kot srednji zahod. Ko so se nekateri moji prijatelji na univerzi Grand Valley State po diplomi leta 2007 odločili preseliti v San Francisco, je bilo povsem naravno, da sem se jim pridružil.

Trajnost se je tam zdela standard. Avtobusi so bili električni, povsod so bile kolesarske steze, recikliranje in kompostniki pa so šli z roko v roki s smeti. Začel sem že jesti večinoma rastlinske obroke, a na območju Zaliva je tudi eno najnaprednejših podjetij za ravnanje z odpadki v državi, Recology. Trajnost zelo olajšajo, saj ponujajo oglede odlagališč, tako da lahko vidite, koliko dela je potrebno za razvrščanje smeti. Ko sem ga začel, je to pripeljalo do tega velikega temeljnega problema o tem, kako živimo: noro, na kar vsi pozabljajo, je, da je vsa plastika, ki je bila kdaj proizvedena, še danes na planetu. Ne glede na to, ali je zakopan v zemljo, zažgan v zraku ali lebdi v morju, je še vedno tukaj – in še dolgo bo.

2. junija 2018 plastični odpadki ostajajo izziv zaradi svoje biološko razgradljive narave, plastika, če ni pravilno ravnana, konča kot smeti, ki onesnažuje vodo, mokrišča in kanalizacijo, kar povzroča poplave v mestih in mestih v Zimbabveju, mestna in podeželska območja vodijo nenehno bitko. proti kugi plastičnih smeti Združeni narodi 5. junija 2018 obeležujejo svetovni dan okolja, katerega onesnaževanje s plastiko je letošnja glavna tema.  Avtor fotografije zinyange auntony afp.  zinyange auntonyafp prek slike getty

VZEMI TETOGetty Images

Zato sem se odločil, da se bom poskušal izogniti plastiki za enkratno uporabo in potrošnim odpadkom. Prišlo je do majhnih odločitev: prinesite svojo skodelico za večkratno uporabo; ne pozabite na vrečko za večkratno uporabo; jesti namesto vzeti ven. Potrebuješ malo salse, da se dobiš skupaj? V kozarec vstavite lokalno taquerijo in jo dajte napolniti. Potrebujete pito, a sovražite zastarele stvari v supermarketu? Na poti domov iz službe zavijte falafel z bombažno vrečko, ki jo odnesete domov. To je bil dober začetek, a veliko stvari, ki jih uporabljamo vsak dan, se še vedno prodajajo v plastični embalaži ali v posodah ali zbirajo.

Leta 2014 mi je pogorelo stanovanje. Najemnina je bila nadzorovana, tako da se je moja najemnina čez noč potrojila. Z ženo (takratno punco) Lauren sva to izkoristila kot priložnost za nov začetek in tako sva se preselila v Los Angeles. Potem je prišel pravi navdih: 22. aprila 2020 na dan Zemlje smo odprli Re_, trgovino brez paketov. Izdelke nabavljamo neposredno od proizvajalcev v razsutem stanju v največjih možnih količinah, da bi odpravili odpadke. Za razliko od večine trgovin z živili naša hrana ne gre skozi še en niz rok, da bi jo označili in zapakirali v manjšo, dražjo in potratno embalažo za enkratno uporabo. Zaradi tega je nakup v Re_u cenejši in bolj trajnosten, saj lahko kupite toliko ali malo, kolikor želite, in znova in znova napolnite svoj rezervoar. Zanka je zaprta v najboljšem primeru.

Trudimo se biti dopolnitev kmečkega trga. Imamo rastlinsko mleko na pipo v sodu. Imamo tofu v razsutem stanju, kjer lahko dobite, kolikor želite. Imamo tudi rastlinsko meso in sire, jajca, olja in kis in še več. Ja, tovrstne trgovine niso povsod, a nekateri ljudje iz San Diega bodo sestavili seznam in nekdo bo prišel v našo trgovino in vrnil svoje naročilo. Trenutno odpiramo še dve lokaciji. Drugi bo v Mar Visti, tretji pa v Studio Cityju.

Vlada se v resnici ne ukvarja veliko z našim problemom okoljskih odpadkov, zato smo mislili, da ga bomo vzeli v svoje roke. Vsem sporočamo, da so to majhni koraki, majhne spremembe v vašem vedenju. Morda niste popolni, vendar se namera in dejanje seštevata. Naše poslanstvo od začetka je bilo narediti večji vpliv kot midva. Tako lepo je pogledati nazaj, od koder smo začeli videti, kaj smo skupaj ustvarili. To je največje darilo. Nikoli si nismo mogli predstavljati, da bo prišel tako daleč.

– Kot je bilo rečeno Joshui Needelmanu

To vsebino ustvari in vzdržuje tretja oseba in jo uvaža na to spletno mesto, da bi uporabnikom pomagali zagotoviti svoje e-poštne naslove. Morda boste lahko našli več informacij o tej in podobnih vsebinah na piano.io

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *