Seznam želja za Las Cruces leta 2022

Seznam želja za Las Cruces leta 2022

Komentar:

Dragi Božiček,

Za našo skupnost pošljite več dežja. (Obljubim, da bom bolje varčeval z vodo!) Prosil bi tudi:

Odvratni pridelki za prodajalce izdelkov na našem živahnem kmečkem trgu, vse več ljudi kupuje zdravo, okusno domačo hrano – nekateri pa rastejo doma; in McDonalds preneha prodajati tako imenovano “hranljivo” nezdravo hrano, ki prispeva k boleznim srca, sladkorni bolezni in raku.

Odstranjevanje očesnih ran na Maineu, med Lohmanom in Amadorjem, velikim mestnim posrednikom, obljubljajo uradniki. (Ali lahko odstranite Amador Live ali vsaj zmanjšate njegovo raven hrupa na normalno, zdravo raven?)

Smiselna razprava o šolskih politikah, ki temelji na dokazih, z ljudmi na vseh straneh, ki dejansko poslušajo.

Več vode!

Višje stopnje precepljenosti, tako za krepitev zdravja skupnosti kot za zmanjšanje motenj v našem gospodarstvu, zdravju, rekreacijskih dejavnostih in druženju s prijatelji in družino.

Več igrišč za kislo žogo. Pickleball je veselje za vse starosti, kljub neumnemu imenu. To je odlična vaja, z minimalno možnostjo poškodb (brez stika). Hitro raste, veliko Las Crucens je zasvojenih z igro. Ker je na novih igriščih v parku Apodaca občasno velika gneča, so drugi zunanji prostori nujni, predvsem za ljudi, ki se želijo igrati brez nepotrebnega druženja z neznanci.

Nadaljevanje tiskanja našega lokalnega dnevnega časopisa Sun-News – ter nadaljnji uspeh in podpora radijskim postajam KRWG in KTAL, naši podružnici NPR in radijski postaji naše lokalne skupnosti. Vsi pomagajo skupnosti govoriti sama s seboj, kar je vse bolj kritično, saj drugi smiselni forumi za razpravo izginjajo. In obljubim, da bom pomagal vsem trem.

Pomagajte tudi številnim dobrim lokalnim neprofitnim organizacijam, vključno s Skupnostjo upanja, Jardin de los Niños, La Casa in Wildlife for All.

Več možnosti za jesti v The Shed, Luna Rossa, Willow and Blaine, Habañero, Nopalitos, La Nueva Casita, Aqua Reef, The Mix in drugih čudovitih lokalnih restavracijah – in si privoščite dobro kavo v restavracijah Milagro, Nessa’s, Beck’s in the Bean.

Prosti čas za opazovanje gora, ki oživijo na popoldanskem soncu, nato postanejo neverjetno rdeče, nato pa postanejo črne oblike, ki jih začrta vzhajajoča luna; izmenjajte zgodbe in razpravljajte o današnjih težavah s prijatelji v teh kavarnah; in obiščite Bosque del Apache in opazujte na tisoče bleščečih belih snežnih gosi, ki se dvigajo iz vode, kopajo v bogati svetlobi zore, in opazujte peščene žerjave, ki se vračajo v mraku z vretenastimi nogami, ki visijo, ko poskušajo enakomerno pristati v spreminjajoči se vetrovi.

Zmagajte (ali dve!?) Aggies na košarkarskem turnirju NCAA. Chris Jans je peklenski trener, starejši Johnny McCants pa je otrok Crucesovih.

Državni zakonodajni ukrepi glede plenilskih posojil, državna banka, močna podpora zgodnjemu izobraževanju in kakršni koli razumni ustavni koraki bi lahko zmanjšali nasilje z orožjem; in »podjetniško-razvojna« prizadevanja, ki priznavajo pomen umetnosti. Zvezna pomoč za Downwinders. In več vode, in manj nasadov orehov.

In Božiček, kos premoga za Joeja Manchina, ali pa pustite njemu in energetskim podjetjem, ki so ga lastniki, milost, da se soočijo z neverjetnim trpljenjem, ki bi ga lahko povzročila njihovim kratkoročnim pohlepom in “politika kot običajno” njihovim lastnim vnukom – in naše.

Predvsem pa mi dajte dodatne priložnosti, da izrazim svojo hvaležnost tej skupnosti in skrbnim ljudem (ne glede na to, ali se glede tega strinjamo ali ne), ki ji vdahnejo življenje, naš neodvisen duh. Tudi najboljša kost doslej za Foxy, ki upa, da bom nehal cviliti in ji vrgel žogo.

Srečno vsem!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *