TikTokov najnovejši virusni hack za lepoto: Ustvarjanje smoky Eye s črtalom za ustnice – oglejte si videoposnetke

Allure

Kar se tiče TikToka, če obstaja nadomestni način za nekaj, potem o tem posnamete videoposnetek. Eden najnovejših lepotnih nasvetov TikTok, ki ga je pripravila avstralska vizažistka Sabrina Walsh, vključuje zamenjavo senčila s črtalom za ustnice.

Walshova je tehniko prikazala v videu, ki ga je objavila 14. decembra kot odgovor na zahtevo uporabnikov TikTok @agrayle, da pokažejo, kako je mogoče to tehniko senčenja doseči na tistih s svetlo ali srednje poltjo in “globoko rjavimi očmi”. Začne se tako, da na zgornjo in spodnjo veko nariše Morphe’s Lip Color in Vibes in jo zmeša s čopičem, nato videz zaključi s plastjo bronzerja Sun Stalk’r Instant Warmth Fenty Beauty v barvi I $ land Ting. Walsh je tudi pokazal, kako lahko tisti s temno kožo dostopajo do tehnike, kar si lahko ogledate v tem videu tukaj.

Ona pravi privlačnost da je tehnika rezultat nekega poskusa in napake. “Najprej sem eksperimentirala s šminkami kot podlago za senčila in kmalu sem ugotovila, da jih je težko utrditi, so precej mastne in ne bi zdržale popolnega preizkusa obrabe,” razlaga. Walshova je vedela, da bo črtalo za oči dobro služilo kot dobra osnova za senčilo, vendar se ji je zdelo “pretemno”, da bi ustvarila “svetlejše, bolj naravne videze ličil”, zaradi česar se je odločila, da namesto tega poskusi s črtalom za ustnice.

Vsebina TikTok

To vsebino si lahko ogledate tudi na spletni strani, iz katere izvira.

Vizažistka iz Dallasa Victoria Jameson je preizkusila tudi bazo za senčilo za oči, potem ko je videla Walshev video, ki se je pojavil na njeni strani For You. Čeprav Jameson priznava, da bi zamenjava senčila za oči s svinčnikom za ustnice “dela kratkoročno”, meni, da bi uporaba kremastega senčila “dala podoben rezultat pri daljši uporabi”. Newyorška vizažistka Kasey Adam Spickard se strinja, da bi poseganje po izdelku na osnovi kreme pomagalo ustvariti videz, podoben Walshu, vendar priporoča, da poskusite s “kremastim toplem svinčnikom za oči”, kot je svinčnik za oči Charlotte Tilbury v Pillow Talk.

Vsebina TikTok

To vsebino si lahko ogledate tudi na spletni strani, iz katere izvira.

Navsezadnje vas Spickard opozarja, da ne poskušate tega orodja za ličenje, ker “obstajajo precej stroge smernice, ki jih daje Uprava za hrano in zdravila (FDA) o tem, kaj je kozmetično varno za oči.” Kozmetični kemik Ginger King ponavlja te občutke in svetuje, da nikoli ne uporabljate izdelkov za ustnice okoli oči. “Pigmenti niso zamenljivi. Lahko se pojavi alergijska reakcija, kot so otekle veke,” pojasnjuje sogovornica. Poleg tega pravi, da če se je črtalo za ustnice že dotaknilo ustnic in ni razkuženo, »mora imeti tudi kontaminacijo«.

Ashley Brissette, MD, oftalmologinja pri Weill Cornell Medicine in klinična predstavnica Ameriške oftalmološke akademije, potrjuje, da obstaja nevarnost okužbe, če se odloči za uporabo črtala za ustnice okoli oči. “Usta vsebujejo veliko škodljivih bakterij, ki lahko povzročijo okužbo oči, ki trajno poškoduje vid,” pravi Brissette. Priporoča uporabo samo črtala za oči okoli oči, če pa ste nagnjeni k Walshovemu hacku, svetuje “razkužite[ing] svinčnik na osnovi alkohola, nato ga nabrusite, da ustvarite novo konico, ki je ni bila uporabljena okoli ust.”

Pri svinčniku za oči je treba paziti tudi, “da pri nanosu izdelka ne potegnemo preveč vek, saj je koža vek zelo tanka in občutljiva,” dodaja Brissette.

Ne glede na to, ali se odločite poskusiti Walshovo vadbo ali posegati po senčilih ali črtalu za oči v toplih tonih, boste sčasoma dobili brezčasen videz ličil za oči, ki je kot nalašč za vsakodnevno nošenje.

Vsi izdelki, predstavljeni na Allure, so neodvisno izbrani s strani naših urednikov. Ko pa nekaj kupite prek naših maloprodajnih povezav, lahko zaslužimo provizijo za partnerje.


Več o nekaterih lepotnih trikih, ki vam jih prinaša aplikacija za ure:


Zdaj si oglejte, kako Hailee Steinfeld poskuša devet stvari, ki jih še nikoli ni storila:

Ne pozabite slediti Allure Instagram in Twitter.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *