Tri navade, ki vam bodo pomagale prekiniti povezavo z gumbom za dremež

Tri navade, ki vam bodo pomagale prekiniti povezavo z gumbom za dremež

Stvari med vama preprosto ne gredo? (Slika: Getty / Metro.co.uk)

Ali imate nezdrav odnos z gumbom za zamik? Mogoče je skrajni čas, da se razideta.

Prebujanje vsako jutro s pritiskom na dremež vsakih pet minut do zadnje možne sekunde ni funkcionalen način.

Obtičali ste med spanjem in budnostjo, a nekako ne uporabite niti enega – tako ne začnite dneva.

Kot pravi terapevtka Claire Elmes za Metro.co.uk: “Težava pri dremanju je v tem, da kakovost spanja ni dobra in nam zato ne zagotavlja prave vrste spanja.”

Če poskušate okrepiti svojo jutranjo rutino, imamo od nje nekaj nasvetov o navadah, ki vam in vašemu gumbu za zakasnitev pomagajo, da se boste za vedno zlomili.

Najprej Claire priporoča, da si svojo spalno rutino ogledate z dnevnikom, v katerem lahko spremljate stvari, na primer, kdaj se zbudite, kdaj spite, koliko časa porabite za spanje itd.

»Večina od nas potrebuje med šest in 10 ur spanja,« razlaga in dodaja: »Določite, koliko spanja potrebujete/želite, nato pa delajte nazaj in zagotovite, da vam čas spanja omogoča, da se zbudite ob želenem času.«

Prav tako lahko zapišete stvari, kot so kaj ste jedli pred spanjem in kdaj ste nehali gledati v zaslone, da bi dobili boljšo predstavo o tem, katere navade vplivajo na vaš spanec in katere ne.

Njen drugi nasvet vključuje fizično poslabšanje zamude.

“Prepričajte se, da morate vstati iz postelje, da ugasnete alarm,” pravi.

‘Sliši se preprosto, a običajno, ko vstanemo iz postelje, lažje nadaljujemo z jutranjo rutino.’

Clairin tretji in najboljši nasvet je nekaj, kar se imenuje združevanje navad, kar pravi, da je odlično za vstop v nove rutine.

‘Ko vstaneš, najprej pomisli, kaj bi radi bilo,’ nam pove. ‘Nekateri gredo na stranišče, nekateri se oblečejo, nekateri gredo na kavo/čaj. Poiščite svojo ‘navado naslednjega koraka’ in nato pojdite naravnost v to.’

Ko gre za to, kako navade delujejo skupaj, nam je Daniela Mercado Beivide, doktorica znanosti v aplikaciji Holly Health, ki se osredotoča prav na to, povedala: »Izberite dejavnost, ki jo že izvajate samodejno brez razmišljanja (to se imenuje vedenjski hinging dogodek). znanost) in nato “vrnite” dodatno dejanje, ki ga želite začeti vključevati v svojo rutino.’

“Začnite z majhnimi dejanji, ki so dovolj enostavne za vsakodnevno izvajanje, nato pa nadaljujte,” je dodala.

Daniela vam je tudi svetovala, da izberete stvari, ki vam bodo vzbujale dober občutek – na primer, namesto da posežete po gumbu za dremež, ko zaslišite alarm, bi vas morda navada, da greste naravnost na svojo najljubšo hrano za zajtrk, zvabila iz postelje. .

“Navsezadnje ste edina oseba, ki je odgovorna za vašo odločitev, ali se vrnete v posteljo, in to je lahko težko,” zaključuje Claire.

‘Ostanite odgovorni in vedite, kdaj poiskati strokovno pomoč.’

Claire Elmes, članica Svetovalnega imenika, je svetovalka za čustveno dobro počutje: terapevtka in življenjska trenerka.

Ali imate za deliti zgodbo?

Kontaktirajte MetroLifestyleTeam@Metro.co.uk po e-pošti

VEČ: Odločitve o spanju, ki bi jih morali vsi sprejeti leta 2022

VEČ: To so božične navade, ki vaše sosede res jezijo

VEČ: Kako se dovolj naspati v sezoni zabav

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *