Triki, ki pomagajo v boju proti inflaciji, ko je vaš proračun že izrabljen

Triki, ki pomagajo v boju proti inflaciji, ko je vaš proračun že izrabljen

Inflacija je dosegla največ 40 let. Tukaj je opisano, kako povečati svoje dolarje, da zaslužite z nakupi.

SAN ANTONIO – Brez dvoma opazite, da inflacija porabi več denarja, ko inflacija doseže 40-letno najvišjo vrednost. Cene so lani v primerjavi s tem časom poskočile za sedem odstotkov. Vaš dolar preprosto ne raste tako daleč in verjetno se vaša plača ni povečala.

Denar se premika, večinoma iz vaše denarnice, ko inflacija narašča. Dolg je seznam artiklov, ki so dražji v letu 2022. Sem spadajo tudi živila.

“Morda boste ugotovili, da je zdaj pravi čas, da zmanjšate uporabo teh praktičnih živil in se odločite za bolj sveža,” je dejala Julie Ramhold, potrošniška analitika pri Dealnews.com.

Če hrano pripravljate in kuhate sami, boste prihranili nekaj denarja.

Vzdrževanje toplote bo tudi precej denarno, saj bomo še naprej delali od doma.

“Porabili bodo več električne energije, kar bi lahko povzročilo zvišanje računov, vendar smo opazili tudi povišanje cen naravnih goriv za ogrevanje, kot sta zemeljski plin in premog,” je dejal Ramhold.

Hiše bodo drage. Tudi najemodajalci ne bodo videli preloma.

“Oglejte si tudi povišanje najemnin na mnogih področjih samo zaradi stvari, kot je inflacija,” je dejal Ramhold. “Torej je zelo razočaranje.”

Cene avtomobilov bodo še naprej visoke.

“Poslanci so imeli na splošno manj avtomobilov, ki so prihajali zaradi pomanjkanja proizvodnje in podobnih stvari, zaprtja tovarn,” je dejal Ramhold.

Morda boste opazili več zdravstvenih stroškov, ne zaradi povečanja zavarovalnih premij.

“Toda ker se surovine, uporabljene pri proizvodnji velikega števila medicinskih pripomočkov, stvari, kot so IV, celo IV drogovi, in takšne stvari uporabljajo v bolnišničnem okolju,” je dejal Ramhold. »Nanje lahko vpliva povišanje dejanskih stroškov oskrbe, zato morajo te stroške prenesti na pacienta. Običajno bi te stroške plačalo zavarovanje, v nekaterih primerih pa vidimo poročila, da niso. To lahko povzroči, da bodo morali pacienti plačevati višje račune.

Tukaj je opisano, kako bolje načrtovati svoj proračun za premagovanje inflacije:

“Morate biti zelo, zelo premišljeni in namensko porabiti svoj denar,” je dejala Kelly Anne Smith, strokovnjakinja za osebne finance iz Forbes Advisors.

Začnite tako, da naredite seznam, ko kupujete živila.

“Nakupovalni seznam lahko naredite celo neposredno iz tedenskega oglasa, kar je zelo uporabno, tako da potem samo kupujete stvari na razprodaji,” je dejal Smith.

Pridobite zalogo, ko vidite razprodajo. Prepričajte se, da predmeti niso pokvarljivi in ​​da imate prostor za njihovo shranjevanje.

“Pazite na stvari, kot je nakupovanje, dobite ga brezplačno,” je dejal Smith.

“Teče zaloge, ko so v prodaji, vam bodo pomagale preprečiti preplačilo med popusti,” je dejal Ramhold.

Kupite rabljene ali uporabite skupine, da ne kupite ničesar.

“V tem ni sramu,” je dejal Smith. »Lahko izkoristite nakup rabljenih na stvareh, kot sta Facebook Marketplace ali Craigslist. Smo v veliki potrošniški kulturi, kjer ljudje nenehno kupujejo nove stvari, vendar vam ni nujno.

Nakupujte ob pravem letnem času. Obstajajo določeni letni časi, ko je dobro kupiti določene artikle, ker so popusti višji. Zimska oblačila gredo v prodajo ob koncu sezone. Poletni artikli se običajno prodajajo avgusta in septembra.

Nastavite opozorila o ponudbah za izdelke z visokimi cenami. To lahko stori več spletnih mest.

“Ko nastavite to opozorilo, se lahko usedete in se sprostite ter počakate na obvestilo, da je prišlo do posla ali da je cena padla,” je dejal Ramhold.

Uporabite aplikacije za vračilo denarja za zaslužek ali darilne kartice.

“Včasih so tako preprosti kot nalaganje fotografije računa za živila,” je dejal Smith.

“Res se lahko sešteje in pomaga odstraniti breme višjih cen iz vašega proračuna,” je dejal Ramhold.

Ne želite računati na proračun? Nato uporabite brezplačno proračunsko aplikacijo. To bo zmanjšalo vaše število, tako da boste videli, kje lahko porabite manj.

Če imate vprašanje za očividca, ki ga želi vedeti, nam pošljite e-pošto na EWTK@KENS5.com ali nas pokličite na 210-377-8647.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *