TV voditeljica dobi rasistično glasovno pošto, ki so jo po omembi juhe s cmoki poimenovali “zelo azijska”

TV voditeljica dobi rasistično glasovno pošto, ki so jo po omembi juhe s cmoki poimenovali "zelo azijska"

Voditelj novic v St. Louis v Missouriju je postal viralen, potem ko je prejel glasovno pošto od gledalca, ki se je pritožil, da je Lee omenil, da je jedel juho s cmoki, medtem ko je Korejec praznoval novo leto.

Po branju kratke zgodbe o klasični hrani, ki jo Američani jedo za novo leto, je Michelle Lee iz podružnice KSDK NBC objavila vrstico o tem, kako Korejci pogosto jedo juho s cmoki.

»Jedla sem juho s cmoki, veliko Korejcev to počne,« je povedala na koncu zgodbe.

V intervjuju za TODAY Food je Li pojasnila, da je namerno dodala vrstico, da bi bila bolj vključujoča. (Omeniti velja, da je ta novinar prijatelj z Leejem.)

“Ko sem jo prvič prebrala (zgodba ob 17. uri), sem pomislila: ‘Ali so kot ameriška tradicija? Ker se zdijo zelo južnjaški,’,” je pojasnila. “In, veš, preprosto se ne spomnim, da bi imel te tradicije.”

Povedala je, da je dobila dva lepa komentarja gledalcev, ki so bili hvaležni, da je v etru omenila svojo kulturo … nato pa je dobila the telefonski klic.

“Živjo, nocoj je vaš azijski gostitelj omenil nekaj o tem, da ste Azijci in Azijci, ki na novoletni dan jeste cmoke in, hm, malo sem užaljen, ker če je eden od vaših belih voditeljev rekel, da belci to jedo na novoletni dan?” je delno rekel gledalec. “Mislim, da ni bilo primerno, da to reče, in je zelo Azijka in ne vem.”

– Svojo korejščino lahko obdrži zase.

Lee je bil presenečen, a ne šokiran, ko je prejel takšno povabilo. Kot otroka iz Južne Koreje sta jo posvojila dva bela starša in je odraščala na območju St. Nedavno se je vrnila, da bi bila bližje očetu, potem ko je umrla njena mama.

“Lepo se je vrniti, ker imamo družino,” je dejala. “Ampak to je bila vsekakor samo sprememba, mislim, da sem spet Azijec na Srednjem zahodu. Kot: ‘Oh, pozabil sem. Da.’

Lee je pred tem delal v podružnici NBC v Seattlu, KING.

“Resnica je, veste, mislim, da obstajajo ljudje, ki so napadeni in še hujši,” je dejala in se nanašala na nenehne napade na azijske ljudi po ZDA. “Torej jaz, veste, popolnoma se zavedam, da npr. to je malo, veš, ampak mislim, da če imaš drznost, da se res tako počutiš in kličeš in poskušaš poklicati … na primer, poskušala je najti številko in poklicati, veš? Res je želela biti slišana.”

Potem ko je nekaj časa razmišljala o tem, se je odločila deliti glasovno pošto na družbenih omrežjih.

“Rad bi nekaj v zameno,” je rekel Lee je tvitnil 1. januar, v znamenju več tiskovnih hiš in azijskih novinarjev (vključno s tem poročevalcem).

“Ali smo lahko vsi?” #veryasian 2022.?” “Ona objavljeno. “Počutim se, kot da je to na majici.”

Njen video je v nedeljo postal viralen, odziv na zgodbo pa je bil izjemen, je dejal Li.

Nekdanji igralec lige NBA in vplivnež na družbenih omrežjih je odgovoril Rex Chapman.

“Predstavljajte si, da hodite po tem svetu in vam takšne misli tolčejo po glavi,” je delno zapisal. “Blago tebi, Michelle …”

»Ti povem, daj mi njeno številko #Zelo azijsko«, komičarka Margaret Cho je odgovoril do Li.

Svojo podporo Liju je izrazil tudi pedagog iz Kansas Cityja in višji urednik raziskav KSHB Ryan Takeo.

“Moje novoletne zaobljube: 1) Bodi #Zelo azijsko. 2) Pojejte več cmokov, “on je tvitnil.

Odzvala se je tudi avtorica kuharske knjige in novinarka Hsiao-Ching Chou, ki je pripovedovala o lastnih izkušnjah.

“Pred 20 leti je bralec poslal pismo založniku mojega časopisa, v katerem je kritiziral moj članek o čaju, me označil za piškotek usode in rekel, da bi morali najeti Američana,” je dejala. “Te sanje se ne ustavijo. @MichelleLiTV, reci kaj. Skupina cmokov je varovala vaš hrbet. 🥟 #Zelo azijsko

Lee, ki je poudarila, da “tako kot vsaka kultura ima cmoke”, je dejala, da je za telefonski klic slišala tudi od številnih lokalnih selitvenih podjetij.

“Resnično obožujem Srednji zahod – to je odličen kraj za življenje in izgradnjo skupnosti,” je dejala. »Veš, stvari so bile zanimive, odkar sem se vrnil. Ampak tega ne bi spremenil. To je najboljše mesto za nas.

“Mislim, da še vedno prihajajo samo ljudje.”

Navdušena je, ko vidi, kje je hashtag #Zelo azijski odide in namerava ponovno poklicati žensko, da jo povabi, da pobere cmoke.

“Morda bi temu lahko rekli segment,” Michelle Dumplings “ali kaj podobnega,” je vrgla.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *