Uporabnik Google Zemljevidov je bil osupel, ko je našel restavracijo KFC v Severni Koreji – vendar obstaja en zasuk

Uporabnik Google Zemljevidov je bil osupel, ko je našel restavracijo KFC v Severni Koreji - vendar obstaja en zasuk

Severna Koreja je znana po pomanjkanju hrane in zavračanju trgovanja z zahodnimi državami.

Ko je raziskovalec Google Maps med brskanjem po severnokorejski prestolnici Pjongjang naletel na KFC, je poskusil dvojno.

Čeprav je vnos na zemljevidu izviren, restavracija ni povezana s prodajnimi mesti Kentucky Fried Chicken, ki jih morda poznate po lokalni glavni ulici.

Njegovo uradno ime je specializirana restavracija za piščanca. Restavracija s ocvrtim piščancem, odprta leta 2008, je ena izmed mnogih restavracij, ki so bile ustanovljene, da bi zadovoljile željo Severnih Korejcev po spremembi tradicionalne korejske hrane.Raziskovalec Google Zemljevidov ‘Shady Sam’ je bil razumljivo šokiran, ko je odkril, da ameriška veriga piščancev deluje v središču Pjongjanga.

Toda uradno ime “specializirana restavracija s piščancem” v resnici ni ostalo, domačini in obiskovalci pa jo poznajo kot KFC.

Nahaja se na robu gosto naseljenega in osrednjega dela severnokorejske prestolnice, v ulici Chilsongmun med Slavolokom zmage in kipom Chollima, je priljubljena med majhnim številom turistov, ki obiščejo izolirano diktaturo.

Ponujena hrana je večinoma, kot si lahko predstavljate, pečen piščanec. Na voljo pa so tudi številne tradicionalne korejske jedi z rezanci, vključno s slavno poslastico s hladnimi rezanci Naengmyeon.Ne pričakujte standardnega menija KFC v specializirani restavraciji Chicken
Ne pričakujte standardnega menija KFC v specializirani restavraciji Chicken

To ni hrana za jemanje v zahodnem smislu, ponuja zasebno jedilnico in postrežbo miz uniformiranih natakaric.

Po mnenju severnokorejskih potovalnih strokovnjakov Koryo Group vas bo obrok v specializirani restavraciji Chicken Restaurant stal od približno 2 do 7 funtov na osebo.

Pobral je nekaj pozitivnih ocen – za razliko od KFC-jeve podružnice v Northwichu tukaj v Združenem kraljestvu.

Na Trip Advisorju ima piščančji ugriz neverjetnih 175 ocen ‘grozno’ v primerjavi z le 11 ‘odlično’.Prodajalne KFC obstajajo po vsem svetu, vključno z več kot 7.900 na Kitajskem, v Severni Koreji pa nobene
Prodajalne KFC obstajajo po vsem svetu, vključno z več kot 7.900 na Kitajskem, v Severni Koreji pa nobene

Ostanite na tekočem z vsemi najnovejšimi novicami iz Daily Star, tako da se tukaj prijavite na enega od naših brezplačnih glasil.

Ena posebej brutalna ocena stranke, ki je bila očitno nekakšen poznavalec omak, je glasila: »Ta KFC je najbolj odvraten KFC vseh časov.

»Osebje je vedno umazano: grudasta omaka … napačna naročila. Vsakič smo se pritoževali [we were] uslužbenec mu je povedal, da je pravkar začel z izmeno, ampak da je omako posušil po vsej srajci in da ima zelo mastne lase, ki jih je z rokami prebil in zgrabil našega piščanca.

“Naročili smo 2 škatli omake brez omake, samo hladnega mastnega piščanca – nikoli več!”

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *