Vam zmanjkuje proračuna? Ti cenovno ugodni dieti in prehranski triki lahko pomagajo

Vam zmanjkuje proračuna? Ti cenovno ugodni dieti in prehranski triki lahko pomagajo

Vam zmanjkuje proračuna? Ti cenovno ugodni dieti in prehranski triki lahko pomagajo Zasluge za fotografije: iStock Pictures

Ključni poudarki

 • Človeško telo potrebuje hrano za preživetje in zdravje, dobrine, kot je hrana, pa ne bi smele biti tako drage
 • Verige hitre prehrane pogosto ponujajo nezdrave, a nasitne obroke po dostopni ceni
 • Preberite, če želite izvedeti nekaj trikov o zdravi prehrani z majhnim proračunom

New Delhi: Želite jesti zdravo, a imate omejen proračun? Verjemite nam, vemo, kako težko se je držati zdrave prehrane, ko imate samo 200 INR za porabo denarja in se zdi, da so samo verige hitre prehrane cenovno ugodna in zadovoljiva možnost. Človeško telo potrebuje hrano za preživetje in ko gledamo na bolj zdravo izbiro hrane s tega vidika, dobrine, ki so nujne kot hrana, ne bi smele biti tako drage. Toda ali to pomeni konec linije zdrave prehrane? Absolutno ne! In mi smo tukaj, da vam povemo, zakaj in kako.

Tai Ibitoye, registrirana dietetičarka, je v pronicljivem članku, objavljenem v reviji Women’s Health, priporočila dve strategiji:

 • Pojdite na ribje konzerve
 • Naredite zalogo zamrznjenega sadja in zelenjave

Tai Ibitoye je dejal: “Konzervirane ribe, kot so sardele, skuša, sardele in tuna, so cenejše od svežih različic, vendar so enako hranljive in so vse odličen vir omega-3 maščobnih kislin, ki so bistvene za zdravje srca.”

»Zamrznjeno sadje in zelenjava sta cenejša od svežih različic in imata podobne hranilne vrednosti, saj se hranila ujamejo v procesu zamrzovanja. Ne gre za to, da je zelenjava dobra za vaš zamrzovalnik. Narezan kruh lahko popečemo neposredno iz zamrzovalnika in je odličen vir železa, vitaminov B, kalcija in ogljikovih hidratov,« je dodala.

Zdrava prehrana z majhnim proračunom

Tukaj je nekaj načinov, kako lahko z majhnim proračunom sledite prehranskim potrebam svojega telesa:

 1. Nadenite si kuharske rokavice: Kosilo zunaj je morda primerna izbira, ko gre za obroke, vendar, če imate omejen proračun, morda ni najbolj ekonomična izbira. Odločite se za domače posode, kolikor je le mogoče, saj so cenejše, bolj prilagodljive in higienske. Tako lahko prihranite denar, medtem ko se zdravo prehranjujete. Če ste nekdo, ki se pogosto srečuje z napornim urnikom, ki morda ne pušča časa za kuhanje, lahko določene jedi skuhate na veliko in jih shranite za kasnejšo uporabo.
 2. Načrtujte: Strategija načrtovanja, načrtovanje proračuna in načrtovanje obrokov vnaprej lahko naredijo čudeže, ko vam zmanjka denarja. Na ta način lahko pridete do načinov zniževanja stroškov, kot so nakup na razprodaji, izbira cenejših možnosti hrane, spremljanje porabe, da ne pretiravate, itd.
 3. Ne dovolite, da vas blagovna znamka zavede: Samo zato, ker na embalaži piše “zdravo”, ne pomeni nujno, da je to najboljša možnost, ki je na voljo. V nasprotju s splošnim prepričanjem so lahko generični izdelki v trgovinah enako dobri kot blago. Ne dovolite, da marketinške taktike delajo svojo magijo na vaših možganih in se med nakupovanjem odločite za generične blagovne znamke. Poleg tega, da so cenejši, so enakovredni tudi po zdravju.
 4. Kupujte sezonsko: Želite med nakupovanjem prihraniti denar in dati svoj delež pri varovanju okolja? Če je vaš odgovor pritrdilen, pripravite nakup, saj bomo šli v sezonske nakupe. Koncept sezonskega nakupovanja vključuje nakup sadja in zelenjave, ki jih je v sezoni na voljo v izobilju. Za razliko od eksotičnega in umetno pridelanega sadja in zelenjave so ti izdelki na voljo po nižji ceni in lahko ponudijo svoj nabor briljantnih zdravstvenih koristi. Poleg tega je ogljični odtis tega sadja in zelenjave nizek, ker se ne uporabljajo prisilna in umetna pridelava.
 5. Pojdite na rastlinske beljakovine: Zdrava prehrana mora zadostiti vašim potrebam po beljakovinah. Čeprav se morda zdijo živali najbolj očitni in okusni viri beljakovin, morda niso pametna izbira, saj vam lahko redno uživanje naredi luknjo v žepu. Odločitev za rastlinske vire beljakovin, kot so oreščki, leča, soja, semena itd., je lahko cenejša in enako zdrava možnost.

Izjava o omejitvi odgovornosti: Nasveti in predlogi, omenjeni v tem članku, so zgolj splošne informacije in se ne smejo razlagati kot strokovni zdravstveni nasvet. Vedno se posvetujte s svojim zdravnikom ali dietetikom, preden začnete s kakršnim koli fitnes programom ali spremenite svojo prehrano.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *