Vegan: kuhar deli preproste trike, kako jesti zdravo za 1 funt na obrok

Vegan: kuhar deli preproste trike, kako jesti zdravo za 1 funt na obrok

Ko gre za bolj zeleno prehrano, je težko vedeti, kje začeti.

“Toliko je informacij in lahko sem malo neustavljiv,” pravi Miguel.

‘Zato sem sestavil ta mali ‘zeleni manifest’ majhnih in dosegljivih sprememb, v kuhinji in na naših krožnikih, da naredimo razliko.’

Načrtujte svoje obroke

Razmišljanje o tem, kaj bi radi kuhali, preden greste vsak teden po nakupih, vam lahko pomaga, da se izognete zavrženju hrane in poskrbite, da boste izbrali obroke s podobnimi sestavinami, da boste lahko porabili vse. Prav tako vam lahko prepreči sprejemanje nepremišljenih, lačnih, nujnih odločitev v supermarketu.

Mesni ponedeljki

Obrnite ponedeljek brez mesa in namesto tega poskusite jesti meso samo ob ponedeljkih – ali pa si izberete drug dan – in preostanek tedna jejte rastlinsko hrano.

Raznolikost je ključna

Dodajte več raznolikosti svoji prehrani. Namesto piščanca in krompirja dajte živila, kot so polenta, kus-kus, pastinak, ječmen in beluši.

Reci ne plastiki

Vedno je tako žalostno videti, da se uporablja nepotrebna plastična embalaža. Jemanje brezplačnega sadja in zelenjave iz velikih zabojev namesto izbire predpakiranih izdelkov lahko vpliva na vaš vpliv na okolje.

Poleg tega obstaja prednost nakupa točno tistega zneska, ki ga potrebujete, da se izognete izgubi.

Izogibajte se metanju hrane stran

Samo v Združenem kraljestvu gospodinjstva vsako leto zavržejo štiri milijone in pol hrane. Preproste stvari, kot je preverjanje hladilnika pred nakupovanjem ali zamrzovanje ostankov sestavin, bodo prenehale razliti in prihranile denar.

Jejte sezonsko

Vsi vemo, da so šparglji drag luksuz, a v sezoni špargljev njihova cena pade. Čas je, da izkoristite in pojeste toliko špargljev, da jih ne želite jesti še eno leto, pravi Miguel.

‘Tako ješ sezonsko in tako je treba hrano zaužiti – ne preleteti pol sveta.’

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *